keurmerk fietsvriendelijke bedrijven start in salland

Ondernemers van horecabedrijven en verblijfsaccommodaties in Salland kunnen zich vanaf april 2010 als eerste regio aanmelden voor het landelijke keurmerk Fietsers Welkom. Dit netwerk van locaties langs routes en fietsknooppuntroutes waar fietsers kunnen rekenen op een gastvrij ontvangst, is een initiatief van het Landelijk Fietsplatform. De aangesloten bedrijven geven de fietser verschillende zekerheden die belangrijk zijn voor een geslaagde fietsdagtocht of fietsvakantie. Voor de introductie in Salland wordt nauw samengewerkt met het Sallands Bureau voor Toerisme (SBT) en het Gelders Overijssels Bureau voor Toerisme (GOBT).

Niet iedere horecaondernemer is blij met een natgeregende fietser of heeft een reparatiesetje voorhanden bij fietspech. Daarentegen is een groep bedrijven die deze doelgroep wel graag ontvangt aanzienlijk, maar niet altijd even zichtbaar voor de fietser. Dat de recreatieve fietser een lucratieve doelgroep is, blijkt uit een recent onderzoek waarin is vastgesteld dat jaarlijks voor 400 miljoen aan consumpties wordt genuttigd tijdens fietstochten en 350 miljoen wordt besteed aan meerdaagse fietstochten.

Voor recreatieve fietsers is een gedegen overzicht van bedrijven die ‘fiets-minded’ zijn een uitkomst. Op lokaal niveau is er reeds een aantal soortelijke initiatieven opgestart. Het Landelijk Fietsplatform acht het noodzakelijk dat, in het belang van fietsers in Nederland, er een uniform keurmerk ontstaat, met bedrijven die aan dezelfde criteria voldoen. Ook wil zij op termijn aansluiting vinden met de fietsvriendelijke keurmerken in Duitsland en Vlaanderen.

Fietsers Welkom! is de naam van het keurmerk waarmee het Landelijk Fietsplatform aan de weg zal timmeren en de regio Salland heeft de primeur. Voor de regionale uitrol wordt nauw samen gewerkt met twee promotieorganisaties. Het SBT promoot de regio Salland als Salland Fietsland, het GOBT streeft met projecten als Fietsers Welkom! na het fietsen in Overijssel nog aantrekkelijker te maken.

Een eenmalige projectsubsidie maakt het voor Sallandse ondernemers mogelijk om het eerste jaar kosteloos deel te nemen. Verdere informatie over dit initiatief is te raadplegen op de website: ww.fietserswelkom.fietsplatform.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.