jeugdwielerronde raalte heeft nieuw onderdeel

Wielervereniging CRT Raalte houdt zondag haar jaarlijkse wielerronde voor de jeugd. De wedstrijd wordt op en rondom het Carmel Wielerpark verreden. Er staan dit jaar zo’n 150 tot 200 renners aan het vertrek, verspreid over 7 categorieën. De eerste wedstrijd begint om 12.30 uur.

De ronde is dit jaar vernieuwd. Er is een extra parcours bijgekomen voor de oudste jeugd. De jeugd van 8 en 9 jaar, categorie 1 en 2, blijft op het Carmel Wielerpark. Het rondje op het wielerpark is ongeveer 500 meter lang. Voor de jeugd van 10 en 11 jaar, categorie 3 en 4, is er een grotere ronde van ongeveer één kilometer. Er wordt gestart op het Carmel Wielerpark waarna er over de Hammerweg en de Broeklanderdijk gereden wordt om vervolgens weer terug te keren naar het Carmel Wielerpark.

Nieuw is de ronde voor de jeugd van 12, 13 en 14 jaar, categorie 5, 6 en 7. Deze rijden een ronde van ongeveer 3 kilometer. De start van deze ronde ligt ook op het Carmel Wielerpark. Daarna voert de ronde via de Hammerweg naar de Drosteweg en de Haansweg om vervolgens via de Broeklanderdijk weer terug te keren naar het Carmel Wielerpark

.

In de pauze tussen categorie 4 en 5 is er een Rabobank Dikke Banden Race. Deze wedstrijd is bedoeld voor alle leerlingen van de basisschool. Deze wedstrijd wordt verreden op een fiets met dikke banden. Een fiets met dikke banden is niets minder dan je eigen schoolfiets of mountainbike. De Rabo Dikke Banden Race vindt plaats rond 13.45 uur op het Carmel Wielerpark. Voor iedere deelnemer is er een helm beschikbaar. Na de wedstrijd krijg je van CRT Raalte een leuke herinnering.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.