jeugdburgemeester opent koninginnedag raalte

Daarin vertelt ze ook over het belang van de viering van Bevrijdingsdag op 5 mei en de herdenking van de oorlogsslachtoffers op 4 mei. Groen schreef haar toespraak op school, in het kader van het kunstproject dat Koninginnedag Raalte koppelt aan 4 en 5 mei. Samen met een van de wethouders trekt de jeugdburgemeester na de officiële opening langs de verschillende activiteiten in het winkelcentrum.

Daarnaast verzorgt zij de verschillende prijsuitreikingen. Vrijdag heeft Jamy Groen gesproken met de echte Raalter burgemeester. In de burgemeesterskamer kreeg Jamy haar ambtsketen omgehangen en benoemde Zoon haar tot jeugdburgemeester.

Koninginnedag begint in Raalte al om 9.00 uur, met een ‘Matjesmarkt’ in het hele centrum. Tot 14.00 uur mogen kinderen hun overtollige maar goede spullen verkopen. Kinderen moeten zich vooraf aanmelden via het Kulturhus. Bij schilder Hoekman aan de Munstersestraat komt een kraam te staan waar de jonge kooplieden ’s morgens hun plaats krijgen toegewezen.

Vanaf 9.30 uur kunnen kinderen een ballon ophalen. Die worden aansluitend aan de aubade samen opgelaten. De aubade begint om 10.00 uur en vormt de start van de eerste editie van de Raalter Muziekmarathon. Tot 22.00 uur ’s avonds is er non-stop muziek vanaf het podium op de Grote Markt, met optredens van koren en bands uit de hele gemeente. Leerlingen van muziekdocent Hans Groen presenteren zich in het dorp. Ook niet-leerlingen mogen meedoen, maar moeten zich eerst wel aanmelden bij Groen (per mail via jhgroen@home.nl, of telefonisch 06-24250111).

Dan regelt hij een plekje en eventueel stroom voor keyboard of gitaar. Om 10.15 uur begint het traditionele spelletjescircuit, veel spelletjes zijn wel vernieuwd. Op het plein van de Plaskerk zijn 15 spelletjes opgesteld voor kinderen uit de groepen 1 tot en met 4 van het basisonderwijs.

Voor de oudere groepen zijn er 10 spelletjes verspreid over het dorp. Verder zijn er optredens van een Raalter jeugdtheatergroep, is er een springkussen, kunnen kinderen geschminkt worden en krijgen alle deelnemende kinderen iets lekkers. Van 11.00 tot 14.00 uur kunnen mensen zich inschrijven voor de fietspuzzeltocht, die door Raalte en omgeving gaat. De start en inschrijving is bij de kraam voor schilder Hoekman.

Daar is vanaf 11.00 uur ook een gezinspuzzeltocht verkrijgbaar, een wandel/speurtocht door het centrum.

Om 13.00 uur begint een bijzonder kunstproject. De kunstenaars Marjo Potma en Rene Guillot hebben samen met de basisscholen De Korenbloem en De Schutse gewerkt aan het thema ‘Vrijheid , wat is daarvoor nodig?’. Die kunstwerken worden opgehangen bij het Kulturhus.

Raaltenaren kunnen op een lap stof dat deel uitmaakt van de kunstwerken hun idee over vrijheid opschrijven, zodat interactie ontstaat met het publiek. De kunstwerken spelen ook een rol tijdens de Dodenherdenking.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.