hartstikke druk op historisch festival

Een weiland vol auto’s, een megavol festivalterrein en een weertje dat prima meewerkt. Dat is de situatie bij manege de Hoogeweg op dit moment. Er komen ontzettend veel mensen naar het Historisch Festival Raalte, dat daar op dit moment gaande is.

In en om de manege zijn veel activiteiten. Bij binnenkomst op het terrein klinkt het oorverdovende lawaai van een demonstratie van op afstand bestuurbare raceauto’s. De auto’s vliegen door het zand, dat op zijn beurt ook weer in de rondte vliegt.

Iets verderop staan oude auto’s, wordt een demonstratie mini-helikopters gegeven. Een stukje verder het terrein op, begint het echte historische gedeelte van het festival: Een oud weefgetouw, dat door mensen uit Letland bediend wordt, oude traktoren staan netjes in rijen uitgestald en demo’s zwaardvechten zorgen voor de nodige belangstelling.

Een demonstratie zwaardvechten word door een rijendikke mensenmassa aandachtig gevolgd. De overdekte markt in één van de manegehallen loopt ook lekker: De houders van de verschillende kramen staan in het middelpunt van de aandacht.

De rest van de middag staan er nog aardig activiteiten op het programma, dus zeker de moeite waard om vandaag nog even een kijkje te nemen. Het terrein is nog tot 17:00 uur geopend.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.