hannink van bladeren en list investeert in clienten

Juist in deze tijd investeert het Raalter financieel adviesbureau Hannink, Van Bladeren & List in een goede relatie met de cliënten. Onlangs heeft het bureau Linet Nijboer aangenomen voor de algehele ondersteuning op het kantoor zodat adviseurs Peter Vogel en Godfried Röben zich nog meer kunnen focussen op ‘de buitendienst’. “We willen de huidige portefeuille een nog betere service bieden”, vertelt Ron List, mede-eigenaar en adviseur van Hannink, Van Bladeren & List. “Dat is ons antwoord op het huidige economische klimaat!”

Hannink, Van Bladeren & List helpt om de klant wegwijs te maken in de soms verwarrenden ondoorzichtige financiële wereld. Het doel is om de verschillen tussen de verschillende aanbieders zichtbaar te maken, zodat de cliënten (bedrijven en particulieren) een weloverwogen keuze kunnen maken voor een verzekeringspakket, hypotheek of andere financiële dienst. “We willen een laagdrempelig bureau zijn. Hier in deze regio draait immers alles om herkenbaarheid.” Het bureau werd in 1999 opgericht door Ron en zijn vrouw Inge (Van Bladeren). Een jaar later werd het bureau versterkt met de assurantieportefeuille van Hannink Makelaardij. Inmiddels werken er zes mensen voor het bureau: Een drietal adviseurs en drie medewerkers voor de administratieve ondersteuning.

“De crisis heeft ons geen klanten gekost, integendeel”, stellen Ron en Inge. “Gelukkig zijn ook maar heel weinig van onze cliënten in financiële problemen geraakt. Iedereen zit nog in zijn/haar huis. Gelukkig maar. De behoefte aan onze diensten blijft bestaan. Wij hebben dan ook vertrouwen in de toekomst. Dit jaar hopen we de koers die we vorig jaar hebben ingezet vast te houden. We denken dat we, als we over enkele jaren terugblikken op de crisis, kunnen zeggen dat we het bedrijf zelfs hebben zien groeien.”

Maar daarvoor is het dus van belang om de cliënten optimaal te blijven bedienen. “Hoe moeilijker of ondoorzichtiger de financiële wereld wordt, des te meer tijd en aandacht wij moeten investeren in onze cliënten. Wat hypotheken betreft, signaleren we bijvoorbeeld momenteel een enorm kritische acceptatie bij banken en verzekeraars. Soms is dat terecht, maar er bestaan nu ook regels die wij onredelijk vinden, regels die overbodig zijn als het gaat om verantwoord financieren.”

Maar ook als het gaat om aanbieders van verzekeringen en verzekeringspakketten is de financiële wereld er niet overzichtelijker op geworden. “Met name op internet kom je nu aanbiedingen van de echte prijsvechters tegen”, stelt Ron. “Ik zou toch iedereen willen aanraden om vooral de kleine lettertjes in de contracten te lezen. Er zijn in deze tijd ook partijen actief die minder goede bedoelingen hebben. Kijk, zo lang je geen schade aan je bezittingen hebt, merk je niks, maar als je wel schade hebt, kan de vergoeding heel erg tegenvallen. Het is heel belangrijk dat de dekking voldoet aan de verwachtingen. Anderzijds wil ik ook niet zeggen dat de prijsvechters altijd slechte producten aanbieden. Net zoals de duurste verzekering ook niet per definitie de beste is. We houden onze klanten ook altijd voor dat ze er goed over na moeten denken wat ze wel en niet willen verzekeren. Want je kunt tegenwoordig alles verzekeren, maar dat hoeft helemaal niet nodig te zijn! ”

List hecht ontzettend veel waarde aan de Sallandse identiteit van zijn bedrijf. Sterker nog, die Sallandse identiteit is een bewuste keuze. “Alles draait in deze branche om vertrouwen. We zitten in één van de moeilijkste branches die er bestaat. Je kunt niks zien, er is weinig tastbaars. Vertrouwen is dus echt het hoogste goed. Hier liggen onze roots en we hebben ons ook altijd bewust op dit gebied gericht. De mensen kennen ons. Onze cliënten weten wat ze aan ons hebben. En dat vertrouwen is niet te koop!”

Hannink, Van Bladeren & List is te vinden aan de Schoolstraat 34 in Raalte, tel: 0572-363836. Meer informatie is te vinden op staging2.hvbl.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.