Home / archiefcentraal / haarman teleurgesteld na uitspraak

haarman teleurgesteld na uitspraak

“ Ik vind de uitspraak uitermate teleurstellend. Ik had anders verwacht en gehoopt,” vertelt Ben Haarman naar aanleiding van de uitspraak van het Gerechtshof. Vanmorgen sprak het Gerechtshof zich uit over de aanbestedingsprocedure die de gemeente heeft gevolgd voor de riolering buitengebied.

In principe is de weg nu vrij voor Temmink Infra om een schadeclaim in te dienen bij de gemeente. Over de eventuele hoogte van die claim valt nog niks te zeggen, aldus Haarman: “Het is nog te prematuur om iets over de schadevergoeding te zeggen. Dat is ter beoordeling aan de schadestaatscommissie.“

Dat de kwestie de gemeente waarschijnlijk geld gaat kosten, realiseert Haarman zich ook: “Dat is bijna inherent aan de uitspraak.”

Tussen tien en elf vanmorgen belandde de uitspraak op het bureau van de wethouder. Hij wil zich de komende tijd verdiepen in de uitspraak. “We moeten eerst zien te achterhalen wat de motivering voor de uitspraak is geweest.”

Eventuele politieke consequenties zijn volgens Haarman niet aan de orde. De interne consequenties blijven ook nog even op de vlakte: “ We moeten er lessen uit trekken. Er zitten leerpunten in. Nadrukkelijke leermomenten bij volgende Europese aanbestedingen.”

Willy Lourenssen van de SP gaf kort na de persconferentie al aan zich in de uitspraak van het Gerechtshof te gaan verdiepen en in de volgende raadsvergadering een aantal vragen te willen stellen.

Lees ook

Elf scholen in de komende zestien jaar op de schop

Gemeente Raalte en schoolbesturen presenteren plan om schoolgebouwen te vernieuwen RAALTE – Alle schoolgebouwen in …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.