gewoon carolien ontspanning

Veel mensen met slaapproblemen en drukte in het hoofd, hoofdpijn komen bij mij. Ik leer ze dan stapje voor stapje te ‘Zijn’. “Zijn” wil zeggen ; Niets doen – geen handeling, geen gedachte, geen emotie te hebben, dus te ‘Zijn’… . ‘O, wat heerlijk’, zeggen ze dan, ‘ik voel me‘leeg, herboren’. Vanuit leegte kun je weer gevuld worden met positiviteit, helderheid, vreugde en energie’.

De eerste stap van ontspanning is het leren thuiskomen, een beetje bij jezelf uitrusten. Gewoon in je lichaam (thuis) tot rust komen. Nergens naartoe gaan (ook niet in gedachten), gewoon zijn waar je bent. Je brengt steeds meer rust in je innerlijk door je over te geven aan het waarnemen van jezelf en het onzichtbare. Je gaat je steeds meer zonder gedachten, zonder oordeel, zonder emoties, concentreren op jezelf, op je innerlijk, je eigen ademhaling, dat wat er gebeurt in en net naast je lichaam. Zo breng je evenwicht in lichaam en geest.

Regelmatig ‘zijn’ zorgt voor meer lichamelijke energie. Rust en ontspanning zorgt voor een goede slaap. Linker en rechter hersenhelft communiceren beter zodat je je beter kunt concentreren. Ontspanning verlaagt de hartslag, spieren ontspannen zich en lichamelijke klachten die door spanning en stress zijn ontstaan, nemen af. Relaties met anderen worden harmonieuzer omdat je jezelf beter voelt.

Het is soms heel moeilijk om niets te doen, niets te denken, gewoon te ‘zijn’. En als je eenmaal hebt ervaren om te ‘Zijn’, is het soms moeilijk om weer wat te gaan doen, want dan in echte rust merk je pas dat je hoofd moe is van het denken en regelen, dat je lichaam overbelast is en dus veel moet slapen. En om dan te luisteren naar je lichaam is voor veel mensen niet gemakkelijk. Gelukkig leren we steeds meer te ‘zijn’ terwijl we ook doen en denken. Dan is de ontspanning onderdeel van het leven van de persoon geworden. Een leven in rust en liefde!

Hoe is het met jouw rust gesteld? Ben je goed thuis in je lichaam? Vertel gerust je ervaringen, vragen via info@carolienjonkman.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.