gewoon carolien kermis in raalte

Er is de kermis in het land, en ook in Raalte. Daar staat de enorme booster, een gigantisch rad met schommels die ronddraaien. De booster is zo’n 50 meter hoog en is héél indrukwekkend. Er wordt veel over gepraat, brrr eng, maar je weet het niet zeker of het eng is. Als je iets eng vindt – dat is met alle dingen zo – voel je kriebels in je buik. Soms voel je weerstand, je wil niet, dat voel je op je ik-plek. Je ik-plek zit net boven je hart.

Kriebels, weerstand, dat voelt voor veel mensen onprettig. Daarom gaan veel mensen niet in de booster op de kermis. Hetzelfde mechanisme treedt in werking in het dagelijks leven, bij uitdagingen of vernieuwingen die op je pad komen. Het is heel menselijk om op veilig te spelen. Pas als iemand je over de drempel duwt, durf je die stap te maken. Net als kinderen die niet in de booster durven, maar als hun vriendjes eenmaal geweest zijn, dan durven ze wél. Dan pas kun je ook echt oordelen of het prettig is of niet. Met spirituele ontwikkeling werkt het precies hetzelfde. Je moet het voelen om het zeker te weten. Ervaring opdoen van Dat wat er Meer is tussen hemel en aarde. Sommige mensen gaan de ervaring uit de weg. Die geloven wat anderen zeggen, wat ze geleerd hebben in hun opvoeding, of wat ze gelezen hebben in boeken, ze twijfelen en kiezen voor zogenaamde veiligheid. Zo is je ratio, je denken, in de loop der jaren ontwikkeld. Maar als je denkt, dan kun je niet goed voelen. Kwestie van balans. Steeds meer mensen gaan ervaren, onderzoeken en analyseren.

Nieuwe ervaringen geven je namelijk het gevoel dat je leeft. De levenskracht stroomt dan door je heen. En het lentezonnetje helpt ook mee!

Laat mij gerust jouw mening en ervaringen weten op info@carolienjonkman.nl Via dit mailadres kun je me ook vragen stellen. staging2.carolienjonkman.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.