eerste lustrum voor oranje comite heino

Een spectaculaire show van een valkenier, de recordshow ‘Over de Rooie’, de traditionele activiteiten van de scoutinggroep en muziek voor alle leeftijden. Het zijn enkele hoogtepunten uit het programma van Koninginnedag in Heino. De dag krijgt dit jaar een extra feestelijk tintje, omdat Stichting Oranje Comité Heino haar eerste lustrum viert. De dames en heren tekenen al sinds 2006 voor de organisatie van een Koninginnedagprogramma.

“En dat is niet altijd eenvoudig”, geven René Oosterlaar, Nicolien Bekkink en Eric Schokker namens het bestuur toe. “Het is hard knokken om telkens nieuwe activiteiten te brengen zonder dat de exploitatie uit de klauwen loopt. De kracht zit ‘m ook hier vaak in de kleinschaligheid.”

Het programma op vrijdag 30 april speelt zich in zijn geheel af in de omgeving Canadastraat (Oortwijn Heino en naastgelegen plein) en Paalweg (plein van RK-kerk). Het programma gaat om 13.00 uur van start met de aubade. Hier wordt het volkslied gezongen en burgemeester Piet Zoon zal de nationale driekleur naar boven hijsen. Aansluitend wordt de ‘Held van Heino’ bekend gemaakt. Hierbij wordt een Heinoër in het zonnetje gezet, die een waardevolle bijdrage levert aan de samenleving, maar hiervoor misschien nooit een Koninklijke Onderscheiding zal ontvangen. Een mooie traditie is ook de versierde optocht voor de basisschooljeugd. Het publiek kan weer genieten van een parade van skelters, fietsen en andere ongemotoriseerde vervoersmiddelen. Vanaf 13.45 uur gaat er een scala van activiteiten van start, zoals een ballonnenwedstrijd, een kinderrommelmarkt en het broodjes bakken en schommel bouwen van de Scouting. Uiteraard zullen ook het springkussen en het schminken niet ontbreken.

Valkerij Rijssen presenteert een demonstratie. De roofvogels vliegen over het publiek om uiteindelijk weer keurig op de arm van de valkenier te landen. De recordshow ‘Over de rooie’ is vooral hilarisch. Deelnemers moeten allerlei ludieke opdrachten uithalen, maar de prijzen zijn de moeite waard.

Ook muziek hoort erbij. In Oortwijn wordt het jaarlijkse Korenfestival gehouden (zie kader). Voor de kinderen is er een optreden van de ongekend populaire meidenband ‘Djumbo’ en de dag wordt afgesloten met de feestformatie Roofgarden Party Explosion.

Zaal Oortwijn vormt op Koninginnedag wederom de locatie voor het jaarlijkse Korenfestival.

Tussen 13.15 en 16.15 uur kunnen de bezoekers luisteren naar Popkoor SVP uit Heino, de Pompedoers uit Heino en de Stuwzangers uit Vilsteren. Popkoor Swinging Vocal Pleasure is een jong popkoor uit Heino. Op Koninginnedag laten ze onder andere de volgende nummers horen: ‘Geef mij je angst’, ‘Wonderwoman’, ‘Fame’, ‘Holiday in Spain’ en ‘This is the Life’. Het repertoire van de Pompedoers uit Heino bestaat onder andere uit Oudhollandse liedjes, meezingers en zeemansliedjes. Het koor de Stuwzangers uit Vilsteren zingt onder andere Nederlandse, maar ook buitenlandse zeemans- en visserliedjes. Alle koren treden twee keer een half uur op. De toegang is gratis.

Meer informatie over het programma is te vinden op de website staging2.oranjefeestheino.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.