dierenbescherming zoekt plaats voor buitenkatten

De Dierenbescherming afdeling Noord-Overijssel is op zoek naar adressen waar ze ‘geholpen’ buitenkatten kunnen plaatsen. De Dierenbescherming krijgt regelmatig te maken met zwerfkatten die een leven buitenshuis gewend zijn, deze katten zijn geen mensen gewend en niet aaibaar.

Dit blijkt een goede methode om het probleem van toename van zwerfkatten aan te pakken en tegelijkertijd de betreffende zwerfkatten zelf toch hun buitenleven te gunnen. Deze schuwe en ietwat verwilderde katten kunnen soms niet terug naar hun oorspronkelijke plek omdat deze bijvoorbeeld onveilig is. Voor deze katten zoekt de Dierenbescherming afdeling Noord-Overijssel adressen waar ze welkom zijn. Bijvoorbeeld een boerderij, manege, tuinderij of woning in het buitengebied waar ze dienst kunnen doen als muizenvangers. Het zijn goede muizenvangers maar kunnen natuurlijk niet alleen van muizen leven en stellen ook een bakje brokjes op prijs en een beschutte plek.

Er worden alleen gezonde dieren geplaatst en ze zijn gesteriliseerd en gecastreerd. Bij voorkeur worden de katten per twee geplaatst, ze trekken graag met elkaar op en hebben dan ook veel steun aan elkaar. Woont u in een buitengebied waar verlegen en schuwe katten kunnen leven? Bent u bereid zo`n kat een veilige droge plek te bieden in een schuur of stal? Er zijn geen kosten aan verbonden, maar een gift is natuurlijk welkom.

Neem voor meer informatie op de plaatsing van een kat contact op met het Zwerfkattenproject van de Dierenbescherming afdeling Noord-Overijssel via 06-18020582.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.