dichter bij raalte geeft leerlingen les

Benne Solinger, Dichter-bij-Raalte, heeft maandag les gegeven in groep vier en zes van basisschool De Korenbloem in Raalte. Naast een korte inleiding over de komst van een dorpsdichter in de gemeente Raalte las Benne Slinger ook een aantal kleine leuke gedichtjes voor. De gedichtjes zorgden ervoor dat de kinderen moesten lachen en het doorbrak de mogelijke angst om ook een gedichtje te gaan schrijven.

De leerlingen gingen flink aan de slag. Elke groep kreeg na de inleiding een opdracht om per persoon een gedicht te schrijven. Vol aandacht waren de scholieren daarmee bezig. Ieder op zijn/haar eigen manier. Het leuke was, dat het niet persé hoefde te rijmen. De inhoud was vrij, maar veel leerlingen in groep 4 namen als onderwerp Communie. Nadat de gedichtjes klaar waren, droegen de leerlingen één voor één de gedichtjes voor.

Het gedicht dat Benne speciaal voor De Korenbloem maakte is nu het officiële gedicht voor De Korenbloem. Hier een stukje:

Je gaat naar school om iets te leren

van papier en in praktijk

niet voor geld, maar om wat anders

en toch word je oh zo rijk.

Rijk van woorden en van cijfers

rijk van de geschiedenis,

rijk van luisteren en ook praten

school is een belevenis

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.