de kort vragen over rioolsoap

Inmiddels heeft Hans de Kort ook laten weten dat hij een brief heeft ingestuurd naar de gemeente Raalte. Hij wil graag dat zijn brief in de vergadering van donderdagavond in de gemeenteraad behandeld wordt. In de brief wil De Kort antwoord op een aantal vragen.

Allereerst vraagt hij naar de consequenties van de uitspraak: “Het lijkt er op dat ook deze blamage geen enkel gevolg heeft in de Raalter politiek. Een fractie als die van Gemeentebelangen wil, nu zij lid wordt van het college, plotseling niets meer weten van een eerder ingediende motie van wantrouwen tegen een toenmalig, maar ook toekomstig, collegelid Haarman. Het verwijt van opportunisme lijkt mij hierbij een understatement van de bovenste plank.

Ook vraagt hij naar de financiële consequenties: “De uitspraak is duidelijk: met inachtneming van de beoordelingscriteria, waaronder die van kwaliteit en kosten, had de opdracht moeten worden gegund aan de Temmink Wegenbouw. Ergo: bij de gunning aan Stevin is € 1.600.000,00 van ons inwoners verkwanseld. Alsof het niets is. Maar daarbij is het niet gebleven. Hier komen nog eens allerlei andere gevolgkosten bij. Kosten zoals die van schadevergoeding, juridische adviseurs, ambtelijke ondersteuning, et cetera. Het college heeft hiervoor al een bedrag van € 600.000,00 gereserveerd, maar het mag terecht zeer worden betwijfeld of dit voldoende is. Als we voor het gemak eens uitgaan van de hiervoor vermelde bedragen, dan komen we tot een verkwisting van € 2.200.000,00 (!) Dat lijkt niet alleen veel, dat ís het ook! Het is namelijk een bedrag van ± 133,00 euro per Raalter huishouden!”

Ook verwijst De Kort naar een eerdere vraag van een inwoner van Raalte, over de restitutie aansluitkosten: “Terecht vraagt de heer A. Westra aan de gemeente Raalte teruggaaf van een gedeelte van de aansluitkosten. Maar hoe reageert wethouder Haarman hierop voor RTV Raalte? Hij peinst niet over teruggaaf en motiveert dit met de onnavolgbare stelling dat die aansluitkosten niets van doen hebben met de kosten van het werk.”

De Kort sluit fel af: ” Naar mijn mening kan deze zoveelste blunder niet zonder gevolgen blijven, want dan zal er in Raalte steeds weer opnieuw de hand worden gelicht met de vereiste zorgvuldigheid waaraan besluiten moeten voldoen. Geen consequenties zouden niets minder betekenen dan het tonen van een virtuele middelvinger richting inwoners.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.