dameswedstrijd rondom de luttenberg gestaakt

In Luttenberg organiseerde de Raalter wielervereniging CRT de wielerwedstrijd ‘Rondom de Luttenberg’. De vrouwenwedstrijd werd op last van de politie enkele ronden voor het einde gestaakt. Op een boerderij aan het parcours had namelijk een ernstig bedrijfsongeval plaatsgevonden. Er moest een traumahelikopter aan te pas komen, en om die optimaal te ruimte te geven, moest de wedstrijd vroegtijdig worden beëindigd.

De wedstrijd leek een prooi te worden voor Annemiek van Vleuten. Ze rijdt in de ploeg van Olympisch – en wereldkampioene Marianne Vos en de Raaltese Loes Markerink. Vos was geheel onverwacht aan de start verschenen, en samen met Markerink zorgde ze ervoor dat het peloton geen succesvolle jacht maakte op van Vleuten. Uiteindelijk won dus niemand, maar de organisatie gaf de bloemen terecht aan van Vleuten.

Het was niet de enige keer dat er een ambulance het parcours op moest zondag. Bij de 50+ wedstrijd viel een deelnemer die daarbij een ernstige hoofdwond opliep. Hij moet een nacht voor observatie in het ziekenhuis blijven.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.