chinees restaurant in heino met pensioen

De familie Man, die al enige tijd op zoek was naar iemand die het restaurant wilde overnemen, kon er niet uitkomen met de geïnteresseerden. Vandaar dat het pand, in goede overeenstemming met Van de Worp, vanaf deze zomer in handen komt van de C1000.

“Mijn ouders stoppen er niet mee omdat de zaken slecht gaan, ze zijn gewoon toe aan rust,” vertelt Chi-Lon Man. Chi-Lon is de tweede zoon van het echtpaar dat sinds 1990 restaurant Lotus draaiende hield. “Je moet nagaan dat mijn vader dag in, dag uit in de keuken heeft gestaan. Hij heeft het gehad.” Op 31 mei is het restaurant voor de laatste keer open. Eén dag later, op 1 juni wordt Kim van de Worp de nieuwe huurder van het pand in het hartje van Heino.

Voordat de familie Man in Heino kwam, hadden ze in Oldebroek een restaurant. Daarvoor nog werkten ze voor een andere baas ook in de horeca. Zowel Sum Lau als Chan Fun Man hebben ruim 30 dertig jaar in de horeca gewerkt.

In 1990 nam Man restaurant Tong-Ah over, dat destijds in hetzelfde pand zat. “ We konden er via via aan komen, zo ging dat toen onder Chinezen in Nederland. Ons kent ons.” Maar na twintig jaar gooit de raskok uiteindelijk de handdoek in de ring. Het is nu tijd voor een welverdiend pensioen. Twee decennia lang heeft de familie Man elke Heinoër van een maaltijd voorzien. Hoogste tijd om van de oude dag te gaan genieten.

Man hoopt dat er wel snel weer een Chinees restaurant in Heino komt, want een direct opvolger is er niet. Alle drie de kinderen hebben inmiddels een baan, of ronden binnenkort hun studie af. De oudste, Chi-Kit, woont in Utrecht. Die heeft onlangs zelfs voor het eerste kleinkind van de familie gezorgd. Dochter Kit-Yang, de jongste van de drie, woont in Amsterdam. Chi-Lon woont nog wel in Heino, maar hij verwacht binnenkort ook zijn studie accountancy af te ronden. Van buitenaf was er wel interesse in het restaurant, maar daar liepen onderhandelingen steeds spaak.

Met het sluiten van het restaurant, moest de familie ook op zoek naar een nieuw onderkomen. Dat was snel gevonden. “ Mijn vader stond al lang ingeschreven bij de woningbouw. Hij had veel punten. We verhuizen nu naar de Bannierstraat, want mijn ouders willen graag in Heino blijven.”

Of de familie bang is voor het verlies van het restaurant? “Het wordt wel even wennen. We gaan van elke dag bezig zijn, naar niks.” De kok stond dag in, dag uit in de keuken. In de eerste jaren echt zeven dagen per week. De laatste jaren was het restaurant op maandag dicht, dus dat was zijn vrije dag.

Chi-Lon heeft al wel een mooie bezigheid voor zijn vader gevonden: “ Ik heb de tuin van het nieuwe huis gezien. Daar moet flink wat in gebeuren. Kan hij mooi daar bezig. Mijn moeder kan mooi op de kleine van mijn broer passen, ik weet zeker dat ze dat leuk vindt.”

Op 31 mei is het restaurant voor de laatste keer open. Omdat het restaurant niet overgenomen wordt, wordt de inboedel ter overname aangeboden. Bij interesse in het inventaris van het restaurant kun je meer informatie over die boedel krijgen bij Chi-Lon Man. Hij is te bereiken op 0572-391911.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.