bomvolle feestweek ter ere van 1050 jarig wijhe

Gedurende de hele week staat er een kermis opgesteld op het Marktplein. Op het gemeenteplein staat een grote feesttent. Op het programma onder andere: Een grote dorpsquiz, veel muziek, ‘Het beste van Wijhe’ (een dag waarop het Wijhese verenigings- en bedrijfsleven zich aan het publiek zal presenteren), een grote fotoshoot met minimaal 1050 Wijhenaren en meer, veel meer.

Een dorpsquiz naar het model van ‘Ik hou van Holland’ vormt de rode draad tijdens de feestweek. De festiviteiten beginnen donderdag 29 april met een concert van het Wijhes Mannenkoor en het Sallands Vrouwenkoor in de tent. Aanvang is om 20.00 uur. De officiële start van het Koninginnedagprogramma is gepland om 9.30 uur op het plein voor het gemeentehuis. Tevens wordt dan het startsein gegeven voor de Solex Koninginnedagrit. Van 10.00 tot 16.00 uur is er een grote Koninginnedagmarkt te vinden in de Langstraat. Rondom de Torenstraat staat er een kinderrommelmarkt. Showkorps Amicitia verzorgt om 10.30 uur een optreden voor het Weijtendaal. Ensemble Sanctus uit Letland treedt om 11.00 uur op in de Nicolaaskerk. Op het gemeenteplein zijn er tussen 12.00 en 16.00 uur diverse activiteiten voor de jeugd van 6 tot en met 16 jaar in het kader van de BOS-Impuls. Zij kunnen zich onder andere uitleven met bungee-running en tobbedansen. Om 20.00 uur begint een grote feestavond in de tent met (W)idols, de voorrondes van de dorpsquiz ‘Ik hou van Wijhe’, optredens van Feestlift en de Zingende Zwagers en de bekendmaking van de winnaars van de straatversierwedstrijd.

Zaterdag 1 mei gaan de festiviteiten vanaf 10.00 uur verder met een grote reünie van Wijhenaren, de verenigings- en bedrijvenmarkt ‘Het beste van Wijhe’, een tentoonstelling over de geschiedenis van het dorp in ’t Langhuus en diverse omlijstende activiteiten. Om 13.00 uur begint een concert van de Wijhese Harmonie in de Nicolaaskerk. Om 17.00 uur wordt er een grote jubileumfoto gemaakt bij ’t Weijtendaal. Het is de bedoeling om minimaal 1050 Wijhenaren op de foto te zetten. Om 20.00 uur begint een grote Dance Classics Party in de feesttent.

Zondag 2 mei staat het programma in het teken van muziek. Om 13.30 uur begint de Stertocht door Wijhe met medewerking van de Wijhese Harmonie, Showkorps Amicitia, ASMB Beatrix en St. Caecilia (Raalte). Deze muziekverenigingen werken vanaf 13.30 uur mee aan een groot festival op het veld aan de Nijlandstraat. Om 15.00 uur begint het festival Wijhe Pop in de feesttent. Daaraan wordt meegewerkt door allemaal bands die op wat voor manier dan ook een link hebben met Wijhe. Op het programma staan optredens van T-Load, Saucy Mary, Spellbound, The Sideburns, Sin-Cere, Dut ow Deugt, Orange Creek, Beans Blues Band en An Other Taste. Dit festival duurt tot circa half een.

Maandagmiddag zijn er vanaf 13.30 uur diverse activiteiten voor de jeugd gepland in de feesttent. Op het programma staat onder andere een optreden van ‘Agricola’s Magic Show’. Om 15.00 uur begint de scholenronde van ‘Ik hou van Wijhe’. Teams van groepen 5 en 6 van de Wijhese basisscholen zullen het tegen elkaar opnemen. Om 19.30 uur begint in de feesttent een concert van zeven Wijhese koren: De RK Zangvereniging Boerhaar, het RK zangkoor St. Caecilia, het RK Rouw- en trouwkoor, Popkoor Interval, het Sallands Vrouwenkoor, het Wijhes Mannenkoor, Christelijke Zangvereniging Zanglust/Excelsior en Popkoor Fitis. Verder staan er weer voorrondes van ‘Ik hou van Wijhe’ op het programma.

Dinsdag 4 mei staat in het teken van de Dodenherdenking. Om 16.00 uur worden er bij het Havenpad en de Algemene begraafplaats bloemen gelegd. Om 19.00 uur begint een herdenkingsbijeenkomst in de Nicolaaskerk. Aansluitend vertrekt er een stoet naar het monument aan de Stationsweg/Oranjelaan waar om 20.00 uur bloemen worden gelegd.

Solexclub ’t Ventieldopje vertrekt ’s nachts naar Wageningen om het Bevrijdingsvuur op te halen.

Het programma op 5 mei begint om 10.00 uur met een grote optocht door het dorp onder het motto ‘Wijhe: verleden, heden en toekomst’. De solexclub rijdt voorop met het bevrijdingsvuur, gevolgd door onder andere de basisschooljeugd van groepen 3, 4 en 5 (met versierde fietsen, karren en steppen) en de oude legervoertuigen van Keep them Rolling. Om 11.00 uur wordt het bevrijdingsvuur ontstoken op het gemeenteplein. Daarna bestaat er nog gelegenheid om de oude legervoertuigen te bekijken (net zoals oude militaire materialen van de IJssellinie). In ’t Langhuus is een fototentoonstelling te zien. Vanaf 14.00 uur kan men deelnemen aan een wandeltocht en een fietspuzzeltocht. Om 20.00 uur begint de afsluitende feestavond in de feesttent met onder andere de finale van ‘Ik hou van Wijhe’, een optreden van de finalisten van (W)idols, het Wiejes Cabaret en duo Feestlift. Het programma wordt rond 22.15 uur onderbroken voor een groot vuurwerk in park ’t Weijtendaal. De avond is rond 24.00 uur afgelopen.

Alle activiteiten zijn gratis toegankelijk. Meer informatie over het programma is te vinden op de site staging2.wijhe1050.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.