Home / archiefcentraal / bijna 1500 dieren geholpen tijdens paddentrek

bijna 1500 dieren geholpen tijdens paddentrek

De voorzieningen voor de paddentrek Onder De Gelder in Wijhe zijn op 24 april afgebroken. De vrijwilligers hebben ongeveer 1450 padden, kikkers, salamanders naar de Zandwetering overgezet, meer dan vorig jaar. Ook de amfibieën, die door de tunnels onder de weg bij Koerkamp naar het water trekken, zijn geteld om de effectiviteit van de tunnels te onderzoeken.

Een familie in Olst heeft dit jaar ’s avonds met zaklampen dieren overgezet die langs of op de Wethouder Dekkerlaan liepen en naar de grote vijver wilden. Ze hebben in 10 dagen meer dan 350 dieren in het water gezet. Volgend jaar willen ze ook met emmers en netten gaan werken.

Informatie over de concrete resultaten kunt u vinden op de website van de IVN De Grutto Wijhe-Olst, www.ivn-wijhe-olst.nl.

Lees ook

Rustpunt De lange Pier geopend in Lettele

LETTELE – Aan de Butersdijk in Lettele is sinds mei dit jaar een nieuw rustpunt …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.