aspergemanifestatie op den alerdinck

Genieten van de echte Sallandse asperges, onder het genot van een goed glas wijn, struinen langs leuke kraampjes met Sallandse lekkernijen en producten of een heerlijke wandeling over het landgoed, het kan allemaal. Op het terras kun je een keuze maken uit diverse aspergegerechten, die je met speciale munten kunt betalen. Van een heerlijk romige aspergesoep tot een smaakvolle specialiteit met asperges. En een goed glas wijn ontbreekt natuurlijk ook niet. Koks van De Bagatelle uit Mariënheem en De Zwaan uit Raalte tekenen voor de bereiding van de gerechten. Dit jaar is er weer een speciale koffiecorner van Kitchen Café uit Heino ingericht. De Raalter aspergetelers laten zien hoe de teelt van de ‘Koningin onder de groente’ verloopt. Speciaal voor deze dag leggen zij een aspergebed aan en word je ingewijd in de geheimen van de aspergeteelt.

Daarnaast is er ook veel aandacht voor de streekproducten. Er zijn diverse gezellige en informatieve stands op velerlei gebied. Ook voor de kinderen is er van alles te beleven, zoals kleine dieren knuffelen. Bij atelier De Pluizenbol mogen ze voor 2 euro een voorjaarsschilderijtje maken.

In het Koetshuis van Den Alerdinck wordt een kookclinic met Sallandse asperges gegeven. Er zijn sessies gepland om 12.30, 14.00 en 15.30 uur. De deelnemers bereiden drie gerechtjes en krijgen twee glazen wijn aangeboden. De clinic duurt 45 minuten. Op het buitenterrein wordt gestreden om de titel ‘Beste aspergeschiller van Salland’. De Sallandse Aspergemanifestatie duurt van 12.00 tot 17.00 uur.

De entree bedraagt 3,50 euro. Kinderen tot en met 16 jaar mogen gratis naar binnen. Er lopen diverse mooie fietsroutes (vanaf diverse startpunten) naar of langs Den Alerdinck. Voor meer informatie hierover kun je contact opnemen met de VVV in je woonplaats of een kijkje nemen op staging2.sallandaspergeland.nl en staging2.sallandnatuurlijkgastvrij.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.