aspergediner 6000 euro voor alpe dhuzes

Het Sallands Aspergediner heeft dit jaar maar liefst 6.000 euro opgebracht voor Stichting Alpe d’HuZes. Coen Jansen, die op 3 juni meedoet aan deze sponsortocht voor het KWF nam afgelopen zaterdag de cheque in ontvangst uit handen van Mark Oors en Jeroen Zandbergen van de Ronde Tafel Zuid Salland. Het Aspergediner was dit jaar uitverkocht.

Het Aspergediner is inmiddels een goede traditie. De Ronde Tafel Zuid Salland houdt dit feest altijd op de zaterdagavond voorafgaand aan de Aspergemanifestatie op landgoed Den Alerdinck. De gasten krijgen een luxe viergangendiner van de koks van Restaurant De Bagatelle en Hotel Restaurant De Zwaan voorgeschoteld. De opbrengst gaat elk jaar naar een ander goed doel. “Het was weer bijzonder gezellig”, stelt Mark Oors, één van de leden van de Commissie Aspergediner. “En, het allerbelangrijkste, we hadden ook nog eens een supermooie opbrengst!”

Coen Jansen, zelf ook de voorzitter van de Ronde Tafel Zuid Salland, doet op 3 juni mee aan de Alpe d’ HuZes. Tijdens het Aspergediner gaf hij een korte presentatie over zijn plannen. Coen wil die dag zes keer de Alpe d’Huez beklimmen. En aangezien die berg in Frankrijk geldt als één van de zwaarste van de wereld (een klim van bijna 14 kilometer met een gemiddeld stijgingspercentage van ruim 8 procent) is dat bepaald geen gemakkelijke opgave.

“In november is bekend geworden dat een collega van me kanker heeft. Dat was een flinke schok. Op mijn werk doen we nooit aan kerstkaarten. In plaats daarvan geven we een bedrag aan een goed doel. Dat werd vorig jaar dus het KWF. Een collega vertelde me toen dat hij mee ging doen aan de Alpe d’HuZes. Dat vond ik zo mooi dat ik ook besloot om me in te schrijven.” Coen zoekt zoveel mogelijk sponsoren. Hij hoopt 15.000 euro mee te kunnen nemen. “Met de opbrengst van het Aspergediner meegerekend heb ik nu al 12.000 euro bij elkaar.” Ondertussen is hij flink aan het trainen. “Vorige week ben ik naar de Alpe d’Huez geweest en heb ik daar een trainingsstage gevolgd. Het wordt nog best zwaar. Ik ben blij als ik die zes beklimmingen haal. Maar ik heb er alles voor over.”

Het Aspergediner trekt gasten van allerlei pluimage. Het bedrijfsleven kan kaarten kopen voor relaties. Netwerken vormt dan ook zeer degelijk een onderdeel van het diner. Dit jaar waren ook burgemeester Piet Zoon en wethouder Ben Haarman van de gemeente Raalte te gast. Ook aanwezig was Frank Freriksen. Hij is de voorzitter van de Sterre Stichting. Deze stichting zamelt geld in voor onder andere Stichting KiKa, het Ronald McDonaldhuis in Groningen en Stichting Beatrix Kinderziekenhuis. Dit alles ter nagedachtenis aan Sterre Freriksen, Franks dochter die enkele jaren geleden op 9-jarige leeftijd overleed aan de gevolgen van kanker. Vorig jaar ging de opbrengst van het Aspergediner, toen ruim 5.700 euro, naar de Sterre Stichting. Frank hield een korte presentatie over het werk van de stichting.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.