acht koninklijke onderscheidingen in olst wijhe

De heer M.H. Kinds, de heer M.A. Veldhuis, de heer M. Bennink, de heer J. Wichems, mevrouw Y. Rensen-Bosveld, mevrouw L.H. Tabak-Tempelman, mevrouw F.S. Verkamman-Kruis zijn benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Deze Koninklijke Onderscheidingen zijn donderdag 29 april 2010 uitgereikt door burgemeester Ton Strien om 10.00 uur in Zalencentrum Logtenberg op de Boerhaar.

De heer H.M. Goudappel is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. De bijbehorende versierselen zijn hem opgespeld door de burgemeester van Deventer in het stadhuis van Deventer. De heer Goudappel heeft zich geprofileerd als de grondlegger van de verkeersordening en de studierichting urbanisatie aan de Technische Hogeschool Eindhoven; zijn gedachtegoed is tot op heden van betekenis en wordt toegepast. Verder heeft hij zich bestuurlijk ingezet op het terrein van het behoud van het cultureel erfgoed.

De heer Kinds is onderscheiden omdat hij sinds 1979 (bestuurlijk) actief is geweest en is op het gebied van zorg, kerkelijk leven, cultuur en onderwijs. De heer Veldhuis is onderscheiden omdat hij sinds 1959 (bestuurlijk) actief is geweest en is op het terrein van sport, met name voor de Tafeltennisvereniging Wijhe. De heer Bennink is onderscheiden omdat hij sinds 1959 (bestuurlijk) actief is geweest en is op het terrein van kleindieren, buurtcohesie en onderwijs. De heer Wichems is onderscheiden omdat hij sinds 1976 (bestuurlijk) actief is geweest en is op het terrein van cultuur, sport, zorg, kerkelijk leven en ouderenwelzijn. Mevrouw Rensen is onderscheiden omdat zij sinds 1990 (bestuurlijk) actief is op het gebied van de sport, met name voor de Gymvereniging OSV ’95. Mevrouw Tabak is onderscheiden omdat zij sinds 1970 (bestuurlijk) actief is op diverse maatschappelijke terreinen zoals o.a. voor de bibliotheek, voor de Partij van de Arbeid, voor de kinderboerderij. Mevrouw Verkamman is onderscheiden omdat zij sinds 1964 (bestuurlijk) actief is voor de samenleving op het terrein van onderwijs, kerkelijk leven, ontwikkelingssamenwerking en ouderenwelzijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.