zorggroep raalte koopt maria oord

Zorggroep Raalte koopt Maria-Oord. Vandaag zette Henk van Kampen, directeur-bestuurder van Zorggroep Raalte, zijn handtekening onder het koopcontract.

De bewoners van het verzorgingshuis in Luttenberg werden al verzorgd door de medewerkers van Zorggroep Raalte, maar het pand was nog eigendom van de zusters Franciscanessen van Denekamp.

Henk van Kampen vertelt waarom Zorggroep Raalte tot deze aankoop besloten heeft. “Wij kopen deze locatie aan om onze zorgfunctie voor ouderen ook in Luttenberg te behouden. Dat is geen eenvoudige opgave vanwege de beperkte capaciteit en de bouwkundige staat van het gebouw. Grondige renovatie en uitbreiding is dan ook erg noodzakelijk.”

Het pand werd in 1955 gebouwd als thuis voor ouderen en als klooster voor tien zusters. De zusters werkten in het onderwijs en verzorgden de toenmalige bewoners.

Henk van Kampen: “Wij willen Maria-Oord als waardevolle plek in de lokale samenleving behouden, zowel wat betreft het fraaie pand als de belangrijke maatschappelijke functie die dit verzorgingshuis vervult. Om dat voor elkaar te krijgen, gaan we samen met de plaatselijke bevolking en betrokken instanties zoals de gemeente Raalte verdere plannen ontwikkelen. Door deze aankoop is de weg vrij om hier in de komende periode nader invulling aan te geven.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.