yayeri blijdenstein stopt als raalter wethouder

Ongeacht de uitslag van de raadsverkiezingen van 3 maart, de gemeente Raalte krijgt in ieder geval een andere wethouder voor Economische Zaken. Zodra er in Raalte een nieuw college gevormd is, neemt Yayeri Blijdenstein afscheid van een – zoals ze het zelf noemt – superleuke baan om zo wat meer tijd te hebben voor haar nog jonge kinderen.

“Een fulltime functie is prima te combineren met de opvoeding van jonge kinderen, maar wil je het wethouderschap goed vervullen, dan red je dat niet binnen een 40-urige werkweek. Als wethouder sta je namelijk midden in de samenleving en ben je beschikbaar als er een beroep op je wordt gedaan. Dat vind ik ook belangrijk, want zo hoor en zie je wat er leeft bij de mensen. Dit hoort bij je dienende rol en op die manier probeer je van de gemeente een prettige plek te maken voor iedereen. Maar door deze taakopvatting ben ik wel minimaal drie avonden per week en vaak ook in het weekend voor de gemeente Raalte actief. Daarnaast wil ik als moeder ook de groei van mijn kinderen zoveel mogelijk mee maken. Om uit dit dilemma te komen, ben ik niet meer beschikbaar voor het nieuw te vormen college.”

In oktober 2007 volgde Yayeri haar VVD-partijgenoot Jean Paul Gebben op die burgemeester werd in Renkum. In die relatief korte periode is er op economisch gebied behoorlijk wat werk verzet en dat kwam mede door de prima samenwerking met het lokale bedrijfsleven. Kenmerkend hiervoor was de opmerking van de voorzitter van de Kring Raalter Werkgevers die tijdens zijn nieuwjaarstoespraak duidelijk aangaf het jammer te vinden dat Yayeri ging stoppen als wethouder. “De samenwerking met de ondernemers verloopt prima en de lijnen zijn gelukkig kort. Dat komt ook, omdat ik ervan doordrongen ben dat de rol van ondernemers van vitaal belang is voor onze gemeente. Mede dankzij hen blijft de gemeenschap leefbaar. Zij zorgen voor werkgelegenheid, maken festiviteiten mogelijk via sponsoring en houden voorzieningen in stand. Samen hebben we dan ook veel voor elkaar gekregen. Het Raalter centrum is eindelijk afgerond met de nieuwbouw van Het Dok. De Zegge VII komt er en de plannen rond revitalisering van de overige bedrijfsterreinen vorderen voorspoedig. Daarnaast zijn er twee succesvolle economische cafés georganiseerd. Ook ben ik blij dat er weer een eigen lokale VVV is, wat onze invloed op recreatie en toerisme versterkt. Dit is namelijk een economische sector die flink in ontwikkeling is”, aldus een enthousiaste wethouder Blijdenstein.

Veel waarde hecht Yayeri ook aan de samenwerking met andere overheden binnen de provincie Overijssel. Daarmee boort ze meteen een negatieve ervaring aan uit de afgelopen periode, namelijk de stroperigheid van procedures en de voor verbetering vatbare communicatie tussen lokale en provinciale overheid. “Ik hoop dat mijn opvolger daar een speerpunt van maakt, want ik heb het regelmatig meegemaakt, dat onze ambtenaren een plan goedkeurden, maar dat hetzelfde plan daarna door de provinciale ambtenaren werd afgekeurd. Voor planindieners is het terecht onbegrijpelijk dat overheden niet met één mond spreken. Het lijkt me daarom goed om in de toekomst te werken met zogeheten ateliers. Daarbinnen overleggen planindieners samen met afgevaardigden van gemeente en provincie om de mogelijkheden van een plan te bespreken en wegen te zoeken om het te realiseren. Dat zou de procedures een stuk korter, maar ook begrijpelijker maken.”

Yayeri Blijdenstein blijft wel politiek actief als raadslid voor de VVD. Daarnaast is ze inmiddels al diverse malen gevraagd voor bestuursfuncties en beraadt ze zich op een functie binnen de publieke sector. Salland Zakelijk dankt Yayeri voor haar positieve bijdrage aan het Sallandse bedrijfsleven en wenst haar veel succes voor de toekomst.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.