wonen zorg en welzijn op plaats st willibrord

Op de plek van verzorgingstehuis Sint Willibrord in Boskamp worden woningen gebouwd en er blijft ook ruimte voor 24-uurszorg en welzijn. De Carinova Leiboom Groep, SallandWonen en de gemeente Olst-Wijhe hebben op de valreep voor de verkiezingen een plan van aanpak ondertekend om met haalbare plannen te komen. Deze zomer moet er een nieuw ontwerpplan gereed zijn. “Dit is echter geen gemakkelijke opgave, de problematiek rondom de boekwaarde van het huidige complex Sint Willibrord blijft een groot knelpunt” aldus de drie betrokken partijen.

In 2009 heeft stedenbouwkundig en financieel onderzoek naar het herontwikkelingsplan van Sint Willibrord geresulteerd in een groot financieel tekort waardoor het niet verantwoord was dit plan uit te voeren. De Carinova Leiboom Groep, SallandWonen en de gemeente Olst-Wijhe hebben de direct betrokkenen tijdens een informatieavond in december 2009 over dit besluit ingelicht. Tijdens deze informatieavond is de toezegging gedaan dat er alternatieven voor seniorenhuisvesting op de Boskamp zullen worden onderzocht.

Begin van dit jaar heeft bestuurlijk overleg tussen partijen plaatsgevonden, waarbij de uitgangspunten voor de herontwikkeling van Sint Willibrord zijn bepaald. De belangrijkste uitgangspunten voor alternatieve scenario’s betreffen een woningbouwopgave passend binnen de kern Boskamp. Voor de zorg wordt gekeken naar verschillende vormen van zorg en hulpverlening geleverd vanuit een kwaliteitsconcept met 24-uurs zorggarantie. Hierbij wordt gestreefd naar behoud van een deel van het aantal intramurale verzorgingsplaatsen. Ook wordt bekeken op welke wijze een aantal welzijnsfuncties op een financieel gezonde basis behouden kan blijven bijvoorbeeld door diensten te combineren. Daarnaast moet het plan financieel haalbaar zijn.

In het proces worden zowel de cliëntenraad van Sint Willibrord als de Boskampse gemeenschap actief betrokken. De cliëntenraad, die ook een wettelijk adviesrecht heeft, de Belangengroep Beter Boskamp en de ouderbonden worden uitgenodigd om deel te nemen aan de klankbordgroep.

Door de projectgroep worden een aantal scenario’s doorgerekend. Op bestuurlijk niveau wordt daarna een keuze gemaakt tussen de verschillende scenario’s. Partijen hebben afgesproken dat de gemeente Olst-Wijhe de regie voert over het planvormingsproces en de partijen streven er naar in juni een ontwerpplan gereed te hebben.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.