vrouwenkoor sarabande in plaskerk raalte

Bij het concert van vrouwenkoor Sarabande op 17 april in de Plaskerk te Raalte, speelt de lente een belangrijke rol. Salut Printemps van Debussy beschrijft de razende sapstroom, die uit haar gevangenis barst, de knoppen die op springen staan en de onzichtbare wereld, die gonst van energie.

In het Franse programma wordt ook de godin van de muziek bezongen, A la musique van Chabrier. De godin die de kindertijd wiegt en de ouderdom koestert en de harten van jonge mensen in verwarring brengt. Francis Poulens neemt ons mee naar de belevingswereld van het kind met vijf Coeurs faciles pour enfants, gevolgd door een bijzonder Ave verum. Van geheel andere aard is het Carnival des Animaux van de Franse componist Camille Saint-Saëns bewerkt met Engelse tekst. Allerlei dieren komen voorbij met hun eigenaardigheden, maar het meest bizarre dier is toch wel de mens.

Bij het vrouwenkoor Sarabande speelt gezelligheid een belangrijke rol, maar de kwaliteit staat voorop. Wie bij de vierjaarlijkse stemtest niet goed genoeg meer zingt, moet afscheid nemen. Het koor bestaat al ruim tien jaar en repeteert wekelijks in een huiskamer in Ommen onder leiding van dirigente Joan Jonkman. Het komende concert op 17 april april begint om 20.00 uur. Kaarten zijn te koop bij Wil van der Linde -0520 452694- en Alie van Schouwenburg -0572 362310.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.