vrolijke wanorde van kole kermse

“Hier, moet je kijken!” Jaap de Haan en Bas de Leeuw, de woordvoerders van Stichting Kôle Kermse laten een promosticker met de jaartallen 2004 en 20101 zien. “In 2004 kwamen we erachter dat we dat jaar dezelfde data zouden hebben als in 2010. Toen hebben we stickers laten drukken met de jaartallen 2004 en 2010. Die konden we dit jaar dus mooi weer gebruiken, ha ha!”

Ja, bij de Kôle Kermse kan en mag veel. Niet dat het er een ongeorganiseerde chaos is, integendeel, de organisatie zit strak in elkaar, maar van een beetje vrolijke wanorde is Stichting Kôle Kermse niet vies. Dat uit zich doorgaans met name op de zondagmiddag. Rondvliegend hooi, crowdsurfende bezoekers en allerhande stunts, als je vooraan in de tent staat, is er geen ontkomen aan.

Grote, dure acts hoef je er niet te verwachten, die hebben ze niet nodig en die zouden er ook helemaal niet passen, druk is het meestal toch wel. Sterker nog, vorig jaar was het er drukker dan ooit! Die vrolijke wanorde exploiteert de organisatie zelf ook driftig. Tenminste, als het ervan komt… “We hadden eigenlijk drie weken voor de Kôle Kermse een persbericht in de rondte willen sturen dat we op dat moment al het programma rond hadden (even voor de duidelijkheid, normaal gesproken hebben dergelijke feesten hun programma al maanden en dus niet weken van tevoren rond, redactie). Is er niet van gekomen, maar het leek ons wel een grappig idee!”

Het feest heeft inmiddels een vaste opzet. Op vrijdagavond een feest in de tent met live muziek, zaterdagmiddag de ludieke veiling, zaterdagavond weer een live band en zondagmiddag weer een feestje. Het feest wordt dit jaar op vrijdag geopend met de formatie Kazoo! Deze band speelt covers van stevige en bekende rockhits. Het plaatselijke DJ-collectief Rubberen Robbie en Thijs van Leer verzorgt de verdere muzikale invulling. Zaterdagmiddag kun je vanaf 13.00 uur de kavels voor de ludieke veiling bekijken. De veiling begint om 14.00 uur. Onder leiding van veilingmeester Peter Buis komen er weer honderden waardevolle en grappige kavels onder de hamer. Zo kun je weer bieden op het burgemeesterschap van Broekland, de ‘eeuwige roem’ of honderd glazen bier. Maar ook op waardevolle producten of diensten. Salland Centraal stelt overigens weer een halve advertentiepagina ter beschikking voor de veiling, dus ondernemers en andere gegadigden, sla uw slag! Vanaf 21.00 uur gaat het feest verder. Op het podium staat de formatie Prime Suspect. Van Metallica tot Lady Gaga en van Krezip tot Triggerfinger, bij deze band is alles mogelijk. Zondagochtend staat de traditionele brunch voor vrijwilligers op het programma. ’s Middags rond 14.00 uur begint de afsluitende feestmiddag. Deze staat dit jaar in het teken van rally’s (zie ook kader ‘Bermbommen’).

Meer informatie op staging2.kolekermse.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.