voorstel coalitie raalte cda en gb

Gisteravond na de raadsvergadering heeft informateur Breunissen zijn advies uitgebracht. Breunissen adviseert het CDA en Gemeentebelangen om te kijken of er een coalitie gevormd kan worden. Dit op basis van twee wethouders per partij.

Het CDA heeft in de informatieronde aangegeven het liefst coalitie van CDA, GB en VVD te zien. Gemeentebelangen heeft echter aangegeven geen brood te zien in een samenwerking met de liberalen. VVD zag zichzelf wel in het college treden, met één wethouder. De informateur lijkt dus in eerste instantie op de wens van Gemeentebelangen in te gaan.

Lijsttrekker en fractievoorzitter van Gemeentebelangen Carla Hoge is erg tevreden met het uitgebrachte advies van Breunissen: “Ik kan me er helemaal in vinden,” vertelt ze in een korte reactie.

Breunissen kwam tot dit advies omdat beide partijen één zetel winst hebben gemaakt in de verkiezingen. Met totaal 16 van de 25 zetels hebben de partijen “een stevige basis” volgens de informateur. Het verschil in het aantal zetels kan uitgedrukt worden in de portefeuilleverdeling en een eventuele deeltijdwethouder.

Als de partijen van mening zijn dat het bestuur een voorbeeld moet geven in de te voeren bezuinigingen, dan adviseert Breunissen één of twee wethouders in deeltijd aan de slag te laten gaan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.