verrekte koud op geslaagd pedro pico pop

De organisatie van Pedro Pico Pop in Raalte kan weer terugkijken op een geslaagde editie. Het festival op het MBI-terrein in Raalte werd zaterdag door ruim duizend muziekliefhebbers bezocht. “We zijn echt tevreden”, vertelt Maurice Endeman namens de organisatie. “Het was wel koud, daar gaan we volgend jaar echt wat aan doen, de kachels trokken het net niet, maar verder hebben we er iets moois neergezet.”

In tegenstelling tot de vorige editie kende het festival nu meerdere podia. Het grote podium in de tent bood plaats aan de wat grotere namen. In een fabriekshalletje van het MBI-terrein stond een kleiner podium voor regionaal talent. Daarnaast was er nog een koffiecorner waar je even lekker kon loungen en natuurlijk een dance-area. Tot de hoogtepunten behoorden de optredens van Kensington, Elle Bandita, Capa-Cocha en Aux Raus. De eerste band speelde opzwepende britrock. De pittige Elle Bandita en haar band verrasten met stevige rockmuziek (en een uitdagende act, want La Bandita laat zich niet de kaas van het brood heten door ongemotiveerde elementen in haar publiek). Eenmansact Capa-Cocha verraste het publiek met een muur van geluid. Met een batterij aan apparatuur en een gitaar kreeg het publiek een portie opzwepende dance-rock om de oren geslingerd.

Aux Raus zorgde met stevige gabberpunk voor het gewenste afsluitende dansfeestje. Kaalkopjes, metalheads en popliefhebbers vonden elkaar gebroederlijk in stevige pogopartijen. De heren Aux Raus lieten zelfs een deel van het oververhitte publiek op het podium toe om daar wat meer beweging te krijgen. “Het was ook leuk om te zien dat er op hetzelfde moment meerdere feestjes aan de gang waren”, vertelt Maurice. “In de tent, in de fabriek en ook in de dance-arrea.”

Nadat het bandjesprogramma afgelopen was, verzorgde het DJ-duo De Kaasverzamelaars nog een leuke set in de fabriekshal. Met een mengelmoes van elektro, dance, pop en rock hielden de heren het publiek in hun greep. En door flink te dansen hielden de bezoekers het ook warm. Want eerlijk is eerlijk: Het was inderdaad verrekte koud!

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.