Home / archiefcentraal / verkiezingen raalte sp lijkt grote verliezer

verkiezingen raalte sp lijkt grote verliezer

Verdere analyse van de voorlopige uitslagen (met nog vijf stembureaus te gaan) laten een stevig verlies zien voor de SP en de PvdA. Mogelijk verliezen beide partijen twee van hun zetels. De PvdA zakt dan naar twee, de SP naar één. Verder zijn er geen zware politieke aardbevingen, maar wel lichte verschuivingen. Hoe dan ook lijkt het er wel op dat de gemeentepolitiek in Raalte een ruk naar rechts heeft gemaakt

Gemeentebelangen lijkt op dit moment minimaal één zetel te winnen. Voor Ger Brand, tweede op de lijst van Lokaal Alternatief is het ook spannend. Het gaat om de uitslagen bij de laatste vijf stembureaus. Als die binnen zijn, zal duidelijk worden of de partij een tweede zetel haalt. D66 lijkt het voorlopig te moeten doen met één zetel. De VVD blijft stabiel op drie zetels, het CDA lijkt één zetel te winnen.

Reactie van Raymond Godeschalk (CDA): “Ziet er goed uit. Coalitie met VVD zou logisch zijn. Met GB ook!”

Lees ook

Alleen materiële schade bij botsing op Almelosestraat

RAALTE – Vanmiddag zijn twee auto’s op elkaar gebotst op de Almelosestraat in Raalte. Een …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.