verkiezingen op de springplank in heino

Op obs. Springplank in Heino zijn er, naast de landelijke gemeenteraadsverkiezingen, ook verkiezingen. In het kader van burgerschap worden leerlingen in staat gesteld om mee te denken over het schoolbeleid en de organisatie van de school. Nadat de leerlingen een uitleg hadden gekregen over de werkzaamheden van deze raad,mochten zij zich, indien zij dit wilden, kandidaat stellen.

In en na de voorjaarsvakantie konden leerlingen van groep 5 t/m 8 affiches maken met daarop hun foto en waarom er op hen gestemd dient te worden. Nadat alle kandidaten zich aangemeld hebben, mogen zij zich voorstellen aan de overige leerlingen van gr. 5 t/m 8 en natuurlijk proberen zij zich dan al zo goed mogelijk te presenteren, door aan te geven wat zij in deze raad voor de medeleerlingen willen betekenen.

Er vindt een officiële verkiezing plaats met stembiljetten, stemhokje en potlood. Per groep worden er twee leerlingen gekozen. Na deze verkiezing wordt de raad geïnstalleerd en zal deze zich aan de overige leerlingen gaan voorstellen. Eén keer per 2 weken zal er met een directielid vergaderd worden en zullen er notulen gemaakt worden, die tijdens de teamvergadering en de MR- vergadering behandeld worden. Bereikte resultaten worden in de Springtijding (de nieuwskrant van de Springplank) en op de website geplaatst. Op deze wijze probeert de school het onderwijs en de sfeer op de Springplank nog verder te optimaliseren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.