unieke foto expositie in het averbergen

De expositie is samengesteld in samenwerking met Truus Havikhorst van fotoclub Daquerre in Olst. Fotoclub Daquerre heeft al enige jaren een doorlopende expositie met wisselende thema’s in de gangen van het hoofdgebouw van Het Averbergen. De foto’s zullen opgehangen worden op borden die rond het restaurant de Marke geplaatst zijn. De foto’s van de bewoners van de verpleegunit worden alleen op de unit zelf opgehangen. Dit in verband met de privacy. Na de expositie krijgen alle bewoners hun eigen foto. Er zijn ook nog foto’s gemaakt van allerlei momenten in het dagelijks leven in een verzorgingshuis. Deze zullen die middag als diapresentatie getoond worden. Bewoners krijgen nadien de gelegenheid om een fotoboek te bestellen waarin de foto’s zijn verzameld.

Naast deze expositie is er nog een week lang een feestweekprogramma voor de bewoners en vrijwilligers. Het gaat onder andere om een bingomiddag, een spelmiddag, een zaterdagmiddagoptreden van een accordeongroep, een koud en warm buffet, een geheel verzorgde middag met een optreden, aangeboden door de Cliëntenraad van Het Averbergen. Als knallende afsluiting staat er woensdagavond 24 maart een playbackshow op het programma. De personeelsleden verzorgen diverse acts. Deze avond is bestemd voor bewoners en vrijwilligers, met playbackacts door personeelsleden.

Op 17 maart 1970 werd ‘Het wooncentrum voor bejaarden’ Het Averbergen officieel geopend. Al in 1965 was hiertoe de Hervormde Stichting Bejaarden verzorging Olst opgericht onder de bezielende begeleiding van Ds. Meijer. Zijn visie was: ‘Bouw een huis voor je eigen vader en moeder’. In de afgelopen 40 jaar is er veel veranderd en de zorg werd steeds weer aangepast aan de eisen en wensen van de tijd. Ook de naam veranderde. Van wooncentrum voor bejaarden Het Averbergen, werd het later Woonzorgcentrum Het Averbergen. Daarna gingen Het Averbergen en Sint Willibrord samen in Stichting de Holstkamp en in 2001 werd het Averbergen ondergebracht bij zorggroep de Leiboom. In 2004 werd de nieuwbouw in Olst geopend

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.