uit eten is bij de bagatelle altijd een feest

Voor veel Sallanders is restaurant de Bagatelle een bekende naam. Synoniem voor sfeer, een bijzondere locatie en bovenal een uitstekende, exclusieve keuken. Minder bekend is de rijke geschiedenis van het pand, dat al dateert van 1747. Sinds 1984 is de Bagatelle in handen van de familie Huisken. Hoewel de historie voor hen altijd een prominente plek zal behouden, is de bedrijfsvoering geheel aangepast naar de laatste trends en ontwikkelingen. Van intiem vier-gangen-diner in het sfeervolle restaurant tot uitbundig Proef-Festival in een van de stijlvolle zalen: uit eten is bij de Bagatelle altijd een feest!

“Lange tijd was de Bagatelle veruit het meest exclusieve restaurant van Overijssel,” vertelt Willy Huisken. Hoewel deze kwalificatie al sinds eind jaren ’70 niet meer geldt, is het bedrijf van dit imago nooit helemaal los gekomen. Ten onrechte, vindt Huisken: “Je betaalt bij ons hooguit een paar euro per gerecht meer dan in een doorsnee restaurant, maar daarvoor krijg je wel veel meer exclusiviteit en kwaliteit.” Dit is terug te zien in de niet alledaagse menukaart. “We kiezen bewust voor een bewerkelijk vorm van koken. Elk hoofdgerecht heeft een unieke bereiding en een eigen aardappel- en groentegarnituur. Dit wordt door onze gasten zeer gewaardeerd. Net als de kleine hapjes die we tussen de gangen door serveren.” De economische recessie brengt nieuwe trends met zich mee, ook op culinair gebied. Lokale producten en een hang naar authenticiteit passen goed in een tijdsbeeld waarin men minder behoefte heeft aan buitensporige luxe, maar veel voldoening en tevredenheid haalt uit kleine dingen. De geur van verse appeltaart, fris gewassen lakens. De Bagatelle begrijpt dit principe al jaren. Keurig gedekte tafels, ouderwetse service en persoonlijke aandacht. “Over het algemeen geldt: als je hier twee keer komt, word je al door ons herkend”.

Naast het restaurant beschikt de Bagatelle over twee zalen voor feesten en partijen. Middels het aanbieden van speciale arrangementen, weet de Bagatelle ook in dit segment haar exclusieve naam hoog te houden. Zoals het Proef-Festival, een geheel eigen concept dat het midden houdt tussen buffet en diner. “In de zaal stellen we drie keukens op die alle drie een ander viergangenmenu koken. Zo kunnen de gasten maar liefst twaalf gerechten proeven. Een ander bijzonder arrangement is onze Parade Culinair. Een informeel, hoogstaand culinair diner in dertien gangen. Door de gerechtjes op kleine bordjes te serveren, kunnen deze zowel zittend als staand worden genuttigd. Maar we organiseren ook kookclinics, vaak in combinatie met activiteiten als solextochten en kleiduifschieten. We splitsen dan de groep, zodat de ene partij het voorgerecht maakt, terwijl de andere groep bijvoorbeeld op de Solex zit. Uiteindelijk gaat iedereen gezamenlijk aan tafel en presenteert elk groepje zijn eigen gerecht.”

Voor zakelijke gasten zijn alle gewenste ingrediënten bij de Bagatelle ruimschoots aanwezig. Uiteraard kan men er terecht voor een lunch, receptie of netwerkborrel. Sinds kort echter, beschikt men ook over een geheel vernieuwde vergaderruimte voor kleine zakelijke bijeenkomsten zoals cursussen, trainingen of brainstormsessies. De stijlvolle, besloten ruimte biedt plaats aan maximaal 15 personen en bevindt zich in een apart gedeelte boven het restaurant. Vanzelfsprekend in combinatie met een uitstekende catering, van koffie met toebehoren tot compleet diner. De volop gratis parkeerruimte en de goede bereikbaarheid maken de Bagatelle als perfecte zakelijke locatie helemaal af. Ondanks de rijke historie blijft de Bagatelle dus oog houden voor trends. Huisken: “Om op niveau te blijven, moet je met je tijd mee. We houden het niet voor niets al ruim 25 jaar vol. De afgelopen jaren hebben we al veel vernieuwingen doorgevoerd, maar we zitten alweer vol met plannen. Bijvoorbeeld ten aanzien van onze uitstraling en communicatie. Daarin zijn nog wel overwinningen te behalen. Houd ons dus scherp in de gaten want er gaan spannende dingen gebeuren! Een tip van de sluier …? We gaan u verleiden!”

Restaurant de Bagatelle

Nijverdalseweg 10

8106 AC Mariënheem

0572-358484

info@bagatelle.nl

staging2.bagatelle.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.