twee persoonlijke records voor hiemstra op nk

Malou Hiemstra uit Lemelerveld kan terugkijken op een prima weekend. Afgelopen weekend heeft ze deelgenomen aan het NK Afstanden voor junioren in Hoorn. Ondanks de zware omstandigheden heeft ze prima tijden neergezet.

Hiemstra, die deelnam aan de 500 en de 1000 meter heeft op beide afstanden haar persoonlijk record verbeterd. De zestienjarige haalde op de eerste dag de zesde plek op de 500 meter, in een persoonlijk record van 42.01. Op de kilometer zette ze wederom een persoonlijk record op scherp: 1:25.18. Deze tijd had de negende plek tot gevolg.

Op zaterdag moest ze in actie komen in de tweede omloop. De omstandigheden waren de tweede dag een stuk minder goed. De halve kilometer legde ze af in 43.53 seconden. Ruim anderhalve seconde trager dan de omloop van vrijdag, maar deze tijd was alsnog goed genoeg voor de achtste plek in het klassement.

In het eindklassement eindigde ze op de zevende plek, maar als beste B1-juniore. Op de duizend meter was ze de beste B1-juniore.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.