tielbeek we hadden het niet willen missen

En sindsdien heeft de telefoon niet stil gestaan. Vele tientallen, zo niet honderden, reacties hebben ze gehad. “Iedereen snapt onze beslissing, maar men vindt het wel ontzettend jammer.”

De reden dat ze de zaak verkopen, is het ontbreken van opvolgers. “Onze eigen schuld”, grappen Peter en Mariet. “We hebben onze kinderen veel te veel laten leren, ha ha! Maar even serieus, onze kinderen hebben ambities in andere richtingen. Die hebben een andere weg in hun leven gevonden. Daar is niks mis mee, laat ook duidelijk zijn dat daar absoluut geen frustratie over bestaat.” Zo’n vijf jaar geleden kregen ze al een aanbieding op hun pand, maar dat vonden ze nog veel te vroeg. Maar de aanbiedingen bleven de laatste jaren binnen druppelen. Altijd maar voor delen van het pand, nooit voor de gehele locatie. Toen Elferink Schoenen hen een bod deed voor het gehele pand, werd de deal beklonken. “De zaak was zo onderhand weer toe aan een ingrijpende opknapbeurt”, vertelt Peter. “Dan moet je investeren en zit je weer financieel vast aan de zaak. We worden allebei een dagje ouder. Ik ben 58, Mariet is 60 en het werk begon zijn tol te eisen. Ik heb last van rugklachten en mijn knieën zijn versleten. Het is zwaar werk. Je bent constant aan het trekken met zware meubels. Mariet net zo goed hoor, die loopt ook rustig rond met rollen tapijt op de schouder. Verder hebben we nog andere plannen in de privésfeer. Nu kan het nog. In onze familie-, vrienden en kennissenkring hebben we de laatste tijd veel mensen verloren, dat heeft ook meegewogen in de beslissing!”

Desondanks hebben ze een beetje een dubbel gevoel over hun beslissing. Ja, het is goed zo, maar anderzijds hopen ze ook dat hun personeel goed terecht komt. Ze zijn al druk aan het lobbyen. “We zouden nooit zo ver zijn gekomen zonder hen. Eén verkoper werkt hier al 23 jaar, dat zegt genoeg. Daarmee heb je iets opgebouwd.”

Maar er is ook nog een andere reden voor dat dubbele gevoel: “We hebben de laatste jaren gewoon nog ontzettend goed gedraaid. Dat kan lang niet iedereen in deze branche zeggen. We zetten wel een punt achter een zaak die bestaansrecht heeft…De reacties van onze vaste klanten zijn ook heel veelzeggend. Laatst zei er nog eentje: ‘Wat moet ik nu?’. We hebben wel een complete woninginrichtingzaak in het centrum, dat is uniek! De meubelboulevards zijn voor sommige van onze vaste klanten van ons nou eenmaal moeilijk bereikbaar. Denk echter niet dat we hier nog steeds van het eikenhout zijn. Integendeel. Veel mensen weten niet wat ze zien als ze onze eerste verdieping binnenkomen. Daar staat een groot deel van ons moderne assortiment. Echt prachtige dingen. Ik weet nog dat ik een heel modern en trendy fauteuil zag bij een leverancier. Ik wilde ‘em graag in ons assortiment. Mariet was bang dat er geen markt voor zou zijn. ‘Ach, als we hem niet verkopen, zetten we hem toch gewoon thuis neer’. Daar kon ze zich wel in vinden. We hadden er in no time zo’n dertig van verkocht. Ach, moet je mij nou horen. Dat bedoel ik nou met dat dubbele gevoel. Hebben we de zaak net verkocht, ben ik nog steeds bezig met reclame maken, ha ha!”

Tielbeek Woninginrichting is op dit moment gesloten. Vrijdag 26 maart gaan de deuren weer open voor de grote opheffingsverkoop met kortingen op de voorraad die kunnen oplopen tot 70 procent. Op bestellingen geldt een korting van 10 procent. Peter en Mariet verwachten begin augustus hun zaak definitief te sluiten. Op 1 september wordt de overdracht aan Elferink Schoenen een feit. De servicecontracten worden overgenomen door Wagenmans Wonen in Lemelerveld. Tielbeek Woninginrichting is te vinden aan de Herenstraat 12 in Raalte, tel: 0572-351160.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.