the horse company op pinkster party

The Horse Company bestaat uit de zangers en gitaristen Arjen en Vincent Hilberdink uit Zwolle, basgitarist Arjan Pronk en drummer Jeroen Hobert uit Luttenberg. De band bracht eind april 2007 haar debuutalbum uit. Media als OOR, Volkskrant, Live XS en Platomania waren allemaal zeer lovend over de indierockplaat. De band kreeg met de eerste single ‘Own sweet time’ veel airplay op zenders als 3FM, 3voor12 en Kink FM. Het nummer schopte het zelfs tot de top 100 van VPRO’s ‘song van het jaar’. Als beloning speelde the Horse Company in januari 2008 tijdens Noorderslag. Verder speelde de band door het hele land in alle gerenommeerde clubs en op festivals als de Zwarte Cross, Bevrijdingsfestival Overijssel en Dauwpop in Hellendoorn. Het tweede album Olympia verscheen in juni 2009 op het Goomah Music Label in Zwolle.

De eerste, titelloze plaat bevatte gejaagde en onstuimige gitaarrock. Op ‘Olympus’ worden de echte rocknummers zoals de opener ‘Both our dreams collide’ en ‘Wrong way out’ aangevuld met luisterliedjes en wat meer experimenteel materiaal. Van de technische mogelijkheden die de Texaanse studio ‘The Echo Lab’ bood, heeft de band optimaal gebruik gemaakt. Orgels, violen, percussie en saxofoon, het staat allemaal op de plaat.

Op zaterdagavond 22 mei gaat het dan allemaal gebeuren. Het terrein op de Domineeskamp in Raalte opent om 20.00 uur. The Horse Company begint om 20.30 uur, om 21.45 uur betreedt Ryan Shaw het podium. Aan Rowwen Heze de taak om het om 23.30 uur feestend af te sluiten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.