strien gb verkoopt grote onzin over azc

Er komt geen asielzoekerscentrum op terrein Aberson in Olst-Wijhe. “De insinuatie van Gemeentebelangen is onjuist en tast de geloofwaardigheid van het college en het handelen van de gemeente aan. Het college neemt afstand van deze passage van Gemeentebelangen. Er wordt geen ‘kamp’ op het Abersonterrein gebouwd.” Dat zegt burgemeester Ton Strien in een open brief aan de buurt.

Eind vorige week is een verkiezingskrant van Gemeentebelangen Olst-Wijhe huis-aan-huis verspreid waarin wordt geïnsinueerd dat “het voormalig Aberson terrein wordt omgebouwd tot een opvangkamp voor asielzoekers!”. Gemeentebelangen zegt verder dat “men in alle stilte bezig is om na de verkiezingen dit project op te starten!”.

Burgemeester Ton Strien in de brief: “Deze publicatie heeft heel veel commotie veroorzaakt. Mensen zijn verrast en boos en dat is te begrijpen. Op 28 september 2009 heeft het COA, zoals in meer gemeenten, één presentatie verzorgd aan collegeleden en adviseurs waarin een nieuwe duurzame formule is toegelicht, namelijk het onderbrengen van asielzoekers in een woonwijk in plaats van gezamenlijk in een opvangcentrum. Er is geen formeel verzoek van het COA en er is na de presentatie met het COA geen contact meer geweest. Er is geen plan en er wordt ook niet in stilte aan een plan gewerkt.”

“Het terrein Aberson is eigendom van de woningbouwcoöperatie SallandWonen en bouwbedrijf Nikkels. In de voorlopige woningbouwplanning, die door het college is vastgesteld, wordt voorzien in de bouw van circa 20 woningen tot en met 2015.”

Strien is boos, het hele college is boos over de manier waarop Gemeentebelangen deze zaak aangepakt heeft: “Het college is zeer ongelukkig met het beeld dat nu is ontstaan, namelijk alsof er in achterkamertjes gewerkt wordt aan geheime plannen. Dit is onzin. De werkwijze van de gemeente is er juist steeds op gericht dat belanghebbenden in een vroegtijdig stadium bij belangrijke beslissingen worden betrokken. Dat doen we nu en dat blijven we doen in de toekomst.”

Opvallend is dat Jonny Hollander namens GB in het bestuur zit. Ook hij is het blijkbaar zeer oneens met de actie van zijn eigen partij. GB heeft de verkiezingskrant overigens meer dan bewust naar buiten gebracht om er mee te scoren. Daags voor het verschijnen er van werd de media al getipt over ‘opmerkelijke feiten’.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.