smeekens wint derde wereldbeker op rij

Jan Smeekens sluit dit weekend een prachtig schaatsseizoen af. Zaterdag moet de laatste 500 meter nog verreden worden, maar vandaag al schreef hij de eerste 500 meter op zijn naam. Na twee keer Erfurt (vorige week) heeft hij daarmee een Nederlands record gebroken. Nog nooit won een Nederlander drie wereldbekers op rij.

En hoe, Smeekens reed vrijdag 34,99, weer onder de 35 dus, een topprestatie voor een laaglandbaan als Thialf is. De Amerikaan Tucker Fredricks was 0,02 seconde langzamer. Het brons ging naar Ronald Mulder: 35,24.

Waar de Raalter Control-schaatser in de eindklassering van de Worldcup terecht komt zal zaterdag blijken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.