ruim 52 miljoen euro voor sporthal wijhe

Tussen de gemeente Olst-Wijhe en SallandWonen is overeenstemming bereikt over het overdragen van het eigendom van de sportaccommodatie De Speelbrink van de gemeente aan SallandWonen. De Speelbrink is een onderdeel van het SPOC-park in Wijhe. Op 12 maart 2010 heeft de transactie plaatsgevonden.

Achtergrond van de overdracht is dat het eigendom van vastgoed terecht komt bij een professionele organisatie. SallandWonen heeft veel expertise op het terrein van beheer en onderhoud van gebouwen, terwijl dit niet tot de kerntaken van de gemeente behoort.

In het kader van de ontwikkeling van het SPOC park is afgesproken dat de Stichting Kulturhus Olst-Wijhe (SKOW) het beheer en de exploitatie zal uitvoeren, zoals zij dat ook doet voor het Holstohus in Olst en het zalencentrum in Wesepe. De SKOW gaat dit ook doen voor het toekomstige Infocentrum IJssel Den Nul.

Voor de verenigingen en andere gebruikers van de sportaccommodatie heeft de overdracht geen enkel gevolg. Alle reserveringen en dergelijke blijven lopen via SKOW. De SKOW zal een huurrelatie krijgen met SallandWonen en afspraken maken over het onderhoud van de accommodatie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.