rondleiding door bunkers ijssellinie

Voor het eerst dit jaar zijn de bunkers van de IJssellinie geopend voor alle belangstellenden. Gidsen geven die op 6 maart 12.00 tot 16.00 rondleidingen. Eerst door de hospitaalbunker en daarna door commandobunker.

De IJssellinie was een verdedigingslinie, die werd gebouwd in het begin van de 50-er jaren van de vorige eeuw. Het doel van de linie was om middels het onderwater zetten van de IJsselvallei een eventuele inval van de Russen te stoppen.

De Stichting IJssellinie beheert sindsdien de bunkers. De entreeprijs tijdens de open dag bedraagt vier euro voor volwassenen en voor kinderen (basisschool) twee euro. De bunkers bevinden zich aan de Haereweg in Olst en zijn tijdens de open dag telefonisch te bereiken op tel. 0570 593681.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.