robben neemt afscheid van raalter raad

Robben vertrekt naar Wierden, om daar in de functie van burgemeester te treden.

Robben richtte zijn woord tot de fractievoorzitters van alle partijen in de raad. Iedere voorzitter van de raad kreeg een kort woord van het CDA-lid.

Carla Hoge (GB) werd door Robben “moeder overste van de raad” genoemd. “Streng maar rechtvaardig,” aldus de aanstaand voorzitter van de Wierdense gemeenteraad. SP-fractievoorzitter Lourenssen kreeg de betitelingen “Politiek dier” en “ondoorgrondelijk” mee.

Leijten van de PvdA werd herinnerd aan een uitje naar de brandweer: “Ivo, brandweerman. Als ik de brandweer zie, zie ik jou!” VVD’ers Nijboer en Arends werden in één adem genoemd door Robben: “Sterk vechtend voor belangen.”

Omdat Den Daas volgens Robben (en Den Daas) altijd als laatste de beurt kreeg tijdens raadsvergaderingen, sprak Robben hem volgens oud gebruik als laatste toe: “Een echte debater, met een sneer hier en een sneer daar.” Ook de Bourgondische levensstijl van de lijsttrekker van Lokaal Alternatief werd even met een knipoog belicht.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.