reisverslag antwerpen banjul storm in frankrijk

Twee auto’s, ruim 7000 kilometer, een bult lef en een nobel doel. Dat zijn de ingrediënten voor de Antwerpen– Banjul Challenge waaraan een zestal studenten van de CAH te Dronten meedoet. Onder hen zijn Bas Booijink en Rick Dijsselhof uit Broekland.

De heren zijn inmiddels vertrokken en leveren (zodra ze internet op hun reis tegenkomen) een reisverslag aan. Tijdens de tweede reisdag kwamen ze de storm in Frankrijk tegen.

Zondag 28 februari

Vanmorgen om 6:15 uur opgestaan. Nadat wij het brood hebben gesmeerd en de auto’s weer ingepakt om 7 uur gezamenlijk met 3 andere teams vertrokken uit het F1 Hotel in Potier.

Er is een weerwaarschuwing afgegeven, het heeft vannacht gestormd en het waaide nog steeds erg hard. Na de eerste uurtjes rustig te hebben gereden (i.v.m. de imperiaal) en de wind een stuk minder werd konden we weer knallen met onze snelle wagens! De weg ging richting Bordeaux en na vele tolpoortjes en een steeds mooiere natuur waren wij Bordeaux alweer voorbij en stonden we bij de Spaanse grens. Veel vrachtverkeer langs de weg die mede dankzij de wind wachten tot de avond om te gaan rijden. Wij zijn echter vol goede moed gewoon doorgereden want er zullen toch kilometers gemaakt moeten worden.

De Dijs vond het al gauw tijd voor de eerste weddenschap en deze onvermoeibare jongen heeft na 10 minuten met zijn hoofd uit het raam te hebben gehangen zijn eerste missie voltooid. Alles is op film vastgelegd dus de rode ogen en het mooie gezichtje zal later ook voor jullie te zien zijn. Het mc-bakje in de Benz werkte nog steeds niet goed maar na veel geknoei en gewissel heeft De Dijs met zijn gouden vingertjes het bakkie weten te maken en nu zal de communicatie nog beter zijn.

Even later had het Patrol-team chaos in de wagen, de kitspuit was kapot dus na een noodstop van het Rocky-team moesten we even wachten voor het schoonmaken van de blikken bier. Er zat nog wat kit op 1 van de rijders van het patrol team onze eigen Gerrie heeft dat even opgelost door er een stukje duck-tape overheen te plakken.. Tijdens de eerste tankstop in Spanje hebben we het gasstelletje uit de kofferbak getoverd en was het tijd om de eerste knakworsten warm te maken. Ze smaakten op dit moment nog goed en ook onze reisgenoten vonden het lekker (dat waren de eerste 4 van de 120 blikken).

Nu is het 7 uur in de avond en zijn wij 100 km van Madrid verwijdert. Wij overwegen om straks nog even bij Rafael van der Vaart langs te gaan voor een biertje en een slaapplek maar waarschijnlijk wordt het toch de tent.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.