reisverslag antwerpen banjul rustdag

Twee auto’s, ruim 7000 kilometer, een bult lef en een nobel doel. Dat zijn de ingrediënten voor de Antwerpen– Banjul Challenge waaraan een zestal studenten van de CAH te Dronten meedoet. Onder hen zijn Bas Booijink en Rick Dijsselhof uit Broekland.

De heren zijn inmiddels vertrokken en leveren (zodra ze internet op hun reis tegenkomen) een reisverslag aan. Vandaag het verslag van de rustdag. Tijdens deze dag is het mooi tijd om even aan de auto’s (die zwaar op de proef gesteld worden) te sleutelen.

Zaterdag 6 Maart

Even kunnen uitslapen want het is vandaag rustdag, hebben goed kunnen slapen. We werden alleen wakker van de harde wind die het zeil van onze tent stevig deed klapperen. Bij het hotel waar we slapen is ook een buitenzwembad, we hebben met een aantal teams handig gebruik gemaakt om even goed wakker te worden en de luie botten weer goed los te maken. Heel erg warm was het niet want het regende die ochtend nog een beetje. Hebben toen eerst een goed ontbijt van crackers en beschuit genomen want ons goed deed smaken. George ging nog een eindje hardlopen en schapen kijken terwijl de rest om de beurt onder de warme douche ging.

[i]We zijn toen begonnen met de tent af te breken want de volgende dag gaan we in de kelder van het hotel overnachten omdat we de volgende morgen vroeg moeten beginnen. Het sleutelen aan de auto’s kon beginnen. Eerst werd de rem van de Pajero nagekeken en de verlichting gemaakt. Al gauw kwamen we er al achter dat er storing in de Pajero aanwezig was, omdat de zekering er telkens uit ging en 1 achterlicht steeds niet wilde gaan branden, misschien dat de Dijs en Scholes een boutje verkeerd in de auto hebben gedraaid en de kabel beschadigt dat weten we niet, hebben de kapotte lamp door verbonden met een goede lamp en de zekering weg gelaten dus werkt weer prima. Nu de remmen nog, de linkerkant helemaal los gemaakt maar bleek verder in orde, toen de rechter nog, hier bleek de zuiger vast te zitten! Dit verklaart waarom de avond ervoor Cornie met zweet in zijn handen zat over de bergwegen heen. Scholes en de DIjs hebben het weer los en helemaal schoon gemaakt, werkt nu ook weer goed.

Terwijl iedereen bezig was hebben Cornie en dikke Gerrie een heerlijke kop echte DE-koffie gezet wat op de campingmanier ging, ook hebben ze weer 5 blikken knakworsten warm gemaakt en bij iedereen kunnen slijten.[/i]

Hebben in de middag nog in het hotel een beetje kunnen internetten en met de rest van de team’s die allemaal gearriveerd waren bij gepraat en de nodige avonturen besproken. We konden pas om 8 uur eten want er zou een briefing zijn voor de volgende dagen, we hadden besloten om met de rest in het hotel te gaan eten. We hebben er heerlijk kunnen eten. En met de briefing werden er nog een paar dingen geregeld. Na het eten konden we nog een biertje in de bar drinken, we kwamen er de buschauffeurs tegen en we wisten dat ze veel bier bij hebben, en wij hebben knakworsten dus er zat volgens ons wel een dealtje in. Maar de chauffeurs wilden het bier niet weg doen maar wel ruilen voor andere etenswaren. We zijn inmiddels 36 blikken worsten kwijt en hebben 2 dozen met cup a soep, muesli, noedels, en melk rijker een goede deal volgens ons. Nu gaan ons bedje in de kelder maar eens op zoeken om morgen een lange rit te maken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.