reisverslag antwerpen banjul over het strand

Twee auto’s, ruim 7000 kilometer, een bult lef en een nobel doel. Dat zijn de ingrediënten voor de Antwerpen– Banjul Challenge waaraan een zestal studenten van de CAH te Dronten meedoet. Onder hen zijn Bas Booijink en Rick Dijsselhof uit Broekland.

Donderdag 11 maart (deel 2)

Kort na het dorp moest een van de zwaarste obstakels tot dusver voor de Benz genomen worden. We gingen van het verharde zandpad af en moesten door een soort van duin met echt los zand opnieuw oversteken naar de kustlijn waar we het strand voor een lange afstand zouden volgen. Nadat de eerste aanloop mislukte omdat Gerrie weg moest draaien voor een voorlangs schietende auto, werd in tweede instantie met volgas de bult genaderd en met succes overwonnen. Weer een dikke overwinning en echt een adrenaline kick. Tot nog toe nog steeds niet vast gestaan. Heerlijk gewoon en ook boven verwachting van anderen. Nadat de rest van de personenauto’s en busjes was losgetrokken kon de reis worden vervolgd.

Eenvoudig langs het zand, maar werd bijzonder door het rijden door het water. Zoutwater helaas, niet echt best voor de auto’s maar gewoon leuk om te doen, lijkt een beetje zoals in een film. Gerrie nog steeds achter het stuur en Paulus en Coby op het dak, volledig nat, ook omdat zij als eersten het zeewater hadden opgezocht. Drogen kwam er ook niet echt van op het dak, doordat Gerrie geen reden zag te stoppen met het beuken van de golven. Alle ramen stonden helaas nog wel open, wat tot veel zoutwater in de auto heeft geleid. Ook voor de Pajero was het een leuke speeltuin.

Tijdens een stop langs de lijn omdat een van de nieuwste auto’s van de challengers de automaat oververhit had, werden wat banden oppompt en moest de Benz naast de Pajero worden gereden. Na het advies van Scholes en George aan de Dijs om de Benz toch maar naast de Pajero te rijden in het zachte zand, bleek dat dit geen succes werd. De Benz reed vast, tot groot vermaak van de rest van de Dukes. Dijs de schuld, hoewel deze toch niet alleen verantwoordelijk voor deze daad was. Gelukkig kan dit incident niet als echt vastrijden worden vermeld omdat het eenvoudig was de auto er weer uit te drukken en het niet tijdens het rijden van moeilijk begaanbaar terrein gebeurde.

Nadat iedereen was uitgelachen kon de reis worden vervolgd tot het rustpunt van deze avond. Daar moesten de auto’s zover mogelijk het zand in op de duinen om te voorkomen dat met vloed alles onder water zou komen te staan. Na een eerste poging van de Dukes zelf besloot de gids het te proberen, echter tegen de zin van de Dukes zelf. Vol gas werd deze achterwaarts een bult op geramd en stond deze muurvast geparkeerd. Vervolgens werd eerst maar eens een lekkere duik genomen en na een uur begonnen met het bouwen van een relax verblijfsoort omdat gezegd was dat de volgende dag pas op 14.00 uur vertrokken zou worden. Na het opzetten wat elke keer nog meer vlekkeloos gaat, werd besloten pannenkoeken te gaan bakken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.