Home / archiefcentraal / reisverslag antwerpen banjul in alle vroegte weg

reisverslag antwerpen banjul in alle vroegte weg

Twee auto’s, ruim 7000 kilometer, een bult lef en een nobel doel. Dat zijn de ingrediënten voor de Antwerpen– Banjul Challenge waaraan een zestal studenten van de CAH te Dronten meedoet. Onder hen zijn Bas Booijink en Rick Dijsselhof uit Broekland.

De heren zijn inmiddels vertrokken en leveren (zodra ze internet op hun reis tegenkomen) een reisverslag aan. De eerste dag is inmiddels ontvangen.

Zaterdag 27 februari

Lief dagboek,

Vandaag zijn wij ‘The Dukes’ begonnen aan onze grootste uitdaging in ons leven tot nu toe! We zijn begonnen met het rijden van de ‘Antwerpen – Banjul Challenge’. Een tocht van Antwerpen naar Banjul in Gambia met een lengte van ruim 7000 kilometer.

In alle vroegte hebben wij in huize Dijsselhof van een hartig ontbijt genoten, waarna wij om 06.30 uur vertrokken zijn richting Tilburg. Hier wachtte de verzameling van de verschillende Nederlandse teams waarmee wij gezamenlijk naar Antwerpen zouden vertrekken voor de officiële start van de Challenge. In Antwerpen hebben de 13 teams zich verzameld en zijn wij onder begeleiding van de politie, die wegen blokkeerde om ons vrij baan naar de snelweg te geven, vertrokken.

In een escorte van eerst zeven auto’s waar wij deel van uitmaakten hebben we de eerste kilometers door België gereden waarna enkele teams besloten om met meer snelheid de reis te vervolgen. Met totaal drie auto’s hebben wij er daarna voor gekozen om de tolwegen te vermijden en voor de binnenwegen van België en Frankrijk te kiezen. Na welgeteld een klein uur kwamen wij erachter dat dit niet zou gaan brengen wat wij ervan hoopte. Het duurde domweg te lang om dan dezelfde dag nog in Portier aan te komen.

Wat jammer was, het landschap was namelijk echt fantastisch!! Na aankomst op de eerste tolweg duurde het maar een klein halfuur tot wij drie mede- challengers tegenkwamen. Na ruim 400 kilometer totaal te hebben gereden hebben we de eerste stop van de dag gemaakt en even getankt. Vervolgens onze reis via Parijs naar verder in het zuiden vervolgd. Doel van de dag is om een klein 1000 kilometer te hebben gereden. Dit moet gaan lukken mochten er verder geen rare dingen gaan gebeuren.

De verdeling van de personen in de auto’s wisselt continue. Om de twee a drie honderd kilometer wisselen we van chauffeur en probeert de bijrijder de chaos in de auto onder controle te houden. We hebben besloten om tot een uur of acht half negen door te rijden, op dit moment, kwart voor zeven, staat er 727 kilometer op de teller, dus nog ruim twee honderd te gaan. Gelukkig zijn op dit moment nog weinig onverwachte dingen gebeurt die het vermelden waard zijn. Wel kleuren wij het gezelschap met onze mooie hoeden en slingers in de auto. Ook van de mc- bakjes wordt dankbaar gebruik gemaakt. Blijft het gezellig van.

Verder plan van vandaag is om een overnachtingplaats te gaan zoeken in Portier. Dit zal waarschijnlijk een hotel worden,gezien het verschrikkelijke weer hier. (Het regent een beetje…)

Weinig meer is er voor vandaag niet te melden. We hebben er zin in en het ziet er allemaal nog best aardig uit.

Tot morgen!!

Lees ook

Pubquiz van KBO/PCOB in Trefpunt Heeten

HEETEN – De KBO/PCOB 55 afdeling Heeten pakt de draad weer op. Het activiteitenprogramma begint …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.