Home / archiefcentraal / reisverslag antwerpen banjul de sahara in

reisverslag antwerpen banjul de sahara in

Twee auto’s, ruim 7000 kilometer, een bult lef en een nobel doel. Dat zijn de ingrediënten voor de Antwerpen– Banjul Challenge waaraan een zestal studenten van de CAH te Dronten meedoet. Onder hen zijn Bas Booijink en Rick Dijsselhof uit Broekland.

Vandaag betreden de Dukes de Sahara. Slapen onder de sterrenhemel van één van de beroemdste woestijnen van de planeet dus….

10 maart

Nog een klein stukje over gister. We moeten malaria pillen nemen. Die nemen we altijd ’s avonds na het eten. Nou twijfelde de Dijs er al aan of hij zijn pil wel had doorgeslikt. Na het slikken van de pil had hij de fles nog bekeken of hij daar niet in was gevallen. Dit was volgens de Dijs niet het geval. Nou hielden we de fles in het licht en was het water helemaal geel. De Dijs beweerde dat het door het licht kwam. Vandaag toen we wakker werden was het water helemaal geel dus de Dijs heeft zijn strakke lijn in malaria pillen slikken al geschrapt. Maar goed dan naar vandaag.

We gaan vandaag de Sahara in en moeten nog wat spullen kopen als eten en water. Dit hebben Scholes en George gedaan bij de lokale buurtsuper waar ze water in een fles verkopen waar de dop al een keer van af is geweest. Voordat we de Sahara ingaan hebben we de jerrycans en de auto’s nog even vol gegooid zodat we genoeg hebben voor de Sahara. De mannen bij het tankstation wouden ons nog even afzetten: ze wouden dat wij meer gingen betalen dan de bedoeling was. Ook hebben we nog gauw even een pakkie gekocht waar alle mensen hier in rond lopen. Nou dan de Sahara in. Het weer was goed, te goed eigenlijk. In de Sahara was de temperatuur 35 tot 40 graden.

Om een beetje verkoeling te zoeken zochten de Dijs en Scholes het hogerop. Hoe? Nou eigenljik heel simpel: Op het dak van de Mercedes zit een imperiaal waar je heerlijk kunt liggen met een watertje. Dit was een heerlijke verkoeling voor de beide mannen. We reden met zijn allen bij elkaar en 2 gidsen mee dwars door de Sahara. Dit was een zeer aparte gewaarwording. Ook hebben we nog even de tijd gehad om in de zandduinen te spelen. Hier werd gretig gebruik van gemaakt. De Dijs was iets te gretig in reed zich vast in het mulle zand. Opzich geen probleem, iets lucht uit de banden en een beetje spelen met het gas en daar ging de Pajero weer.

Daarna nog een stukje verder gereden in de Sahara waar we met 80 kilometer per uur over de zandvlaktes knalden. De zandhazen die met ons meereden hadden een dode boom gevonden die we ’s avonds voor het kampvuur wouden gebruiken. Deze boomstam hadden ze bovenop het imperiaal gelegd. Dit ging echter niet helemaal goed want met een gangetje van 80 knalde de boomstam eraf. De Mercedes reed er vlak achter en kon ter nauwe nood een botsing met een boomstam midden in de Sahara ontwijken.

’s Avonds hebben we onze tenten opgezet midden in de Sahara. Dit was erg mooi. Onze gidsen sliepen gewoon in de openlucht maar wij hebben toch maar even ons zeiltje uitgeklapt. De sterrenhemel is hier ook erg bijzonder. Je kunt hier heel erg veel sterren zien. Dit was erg mooi om te zien en met dit beeld zijn wij naar dromenland gegaan.

Het was wederom een schitterende dag en een boel mooie dingen gezien!

Lees ook

Botsing bij station in Raalte; geen gewonden

RAALTE – Bij het station in Raalte zijn gisteravond twee auto’s op elkaar gebotst. Dat …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.