reimert bemind in het westen onbekend hier

Eddie Reimert heeft tot op de dag van vandaag schitterende opdrachten in het westen van het land. Het is natuurlijk mooi om tot de conclusie te komen dat je bedrijf, dat inmiddels 28 jaar bestaat, tot in alle uithoeken van het land bekendheid geniet. Tegelijkertijd bleek echter dat er nog steeds veel Sallanders zijn, die niet van het bestaan van de ambachtelijke keuken- en meubelmakerij in Heeten afweten. ‘Het was in het verleden een bewuste keuze om landelijk te adverteren, maar we zijn tot de conclusie gekomen dat we het vizier meer op de eigen regio moeten richten.’

Zo hoorde Reimert van een klant uit Holten dat hij regelmatig langs het bedrijf rijdt, maar dat hij niet op de hoogte was dat hij aan de Holterweg prima terecht kan voor een wandmeubel. Tijd voor actie dus om het verloren gegane terrein in te halen! De reden om meer naar de eigen regio te kijken, heeft ook een hele praktische kant. ‘In het westen kunnen we ons best uitleven, want daar zijn weinig ambachtelijke meubelmakerijen gevestigd. Echter, een opdracht in Leiden betekent wel dat je in één week met twee man twintig uur in de auto zit.’

Achter de gevel van E. Reimert Keuken- en Meubelmakerij, zoals het bedrijf officieel in de boeken staat, gaan vele activiteiten schuil. Interessant voor particulieren, maar zeker ook voor de zakelijke markt. Dat kan zowel projectmatig zijn als allerlei materialen voor een kantoorinterieur, zoals wandkasten en balies. Ambachtelijke kwaliteit, maar zeker niet duur en/of ouderwets. Niet voor niets bedient Reimert zich al een aantal jaren van de kreet ‘Waar het moderne en het traditionele samenkomen.’

3D-tekeningen

Dat de Heetense onderneming meegaat met de tijd, blijkt bijvoorbeeld ook uit het feit dat ze zelf het volledige ontwerp en de vormgeving van de opdracht voor haar rekening neemt. Via het CAD-systeem wordt de totale presentatie in een 3D-tekening weergegeven. ‘En het mooie is dat het maatwerk is, dus het is ook meteen de productietekening. Zelfs de boor- en schroefgaatjes zijn er in meegenomen.’

Wie niet verder komt dan de showroom heeft geen weet van de omvang van het bedrijf. Achterop het terrein is namelijk een grote werkplaats annex magazijn annex kantoorruimte gelokaliseerd. De ruimte geeft de eigenaar de kans om bijzondere klussen op- en aan te pakken. Zo houdt hij zich bezig met computergestuurd CNC-fresen, zowel voor eigen gebruik als voor collega’s, die dit werk aan hem uitbesteden. ‘In het laatste geval gaat het als halffabricaat de deur uit. Dan kunnen ze het zelf verder bouwen tot het gewenste interieur’, aldus Reimert, die zich eveneens bezighoudt met het fresen van logo’s en teksten in houtwerk.

Ideeën zijn er genoeg en de Heetenaar is zeker ook niet vies van een kreet als innovatie. Het zoeken naar nieuwe afzetmogelijkheden is in zijn ogen een continu proces. In dat licht moet ook de productie van blokken hout worden gezien, die in allerlei vormen op elkaar kunnen worden gestapeld. Dit wordt door de brandweer gebruikt om auto’s te stabiliseren als er een ongeluk heeft plaatsgevonden. Innovatie is mooi en goed, maar de zakelijke markt heeft volgens hem vooral ook behoefte aan duurzaamheid. ‘In principe maken we levensloopbestendige meubelen. Die hoef je de eerste dertig jaar niet te vervangen. De modelijn staat bij ons op het tweede plan, zeker als je het afzet tegen aspecten als duurzaamheid en kwaliteit.’

E. Reimert Keuken- en Meubelmakerij

Holterweg 9 – Heeten

0572 – 381 897

info@reimert.nl

staging2.reimert.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.