radio en tv op jongerenstembureau

Het speciale jongerenstembureau bij Landstede Raalte heeft veel aandacht gekregen van radio- en tv-ploegen. Het stembureau op de locatie van onderwijsorganisatie Landstede stond volop in de schijnwerpers. Burgemeester Piet Zoon streefde naar een opkomst van 75% en mikte daarbij vooral op jongeren. De locatie bij Landstede is gekozen omdat hier 1100 jongeren een mbo-opleiding volgen.

Dat het jongerenstembureau bij Landstede bijzonder is bleek uit de aandacht van de media. Filmploegen van onder andere RTV-Oost en SBS6 deden de locatie aan en interviewden, naast de burgemeester, ook een aantal betrokken studenten en docenten.

Landstede organiseerde onlangs een lijsttrekkersdebat dat door de meeste studenten van deze locatie werd bijgewoond. De directie en docenten van de school stimuleren de jongeren om vandaag hun stem uit te brengen. Evert Helfferich, directielid van Landstede in Raalte: “De gemeente wilde meer jongeren laten stemmen en zocht daarvoor een geschikte locatie. Wij zijn daar direct op ingesprongen en hebben een mooie ruimte voor het stembureau beschikbaar gesteld. Als onderwijsorganisatie vinden wij maatschappelijke betrokkenheid van onze studenten van belang. We bieden op deze manier een extra service aan onze studenten”. Het stembureau op de Landstede locatie werd deels bemand door Landstedenstudenten, die daarvoor enkele weken geleden een speciale training vanuit de gemeente kregen.

Wanneer burgemeester Zoon terug denkt aan zijn eigen jeugd, herinnert hij zich dat hij de verkiezingsdag altijd als zeer belangrijk heeft ervaren. Dit is iets wat hij ook graag op de huidige jeugd wil overbrengen. Om die reden is hij de gehele dag op campagne door de gemeente en langs de stembureaus om de jongeren aan het stemmen te krijgen. Dus komt hij ook bij Landstede. “Het stembureau bij Landstede heeft, net als de school, heel duidelijk een streekfunctie. En het is een heel bijzonder stembureau omdat het op een typische jongerenlocatie is gevestigd”, aldus Zoon.

De opkomst op het jongerenstembureau liet helaas nog wel een beetje te wensen over. Slechts 31 kiezers brachten hier hun stem uit.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.