raalter rhonradturnsters behalen podium op nk

Afgelopen zaterdag vonden de NK Rhönradturnen in Ede plaats. Hier deden 20 turnsters van RGV Kwiek aan mee. Drie disciplines had een grote rol: rechtuit turnen, spiralen en het onderdeel springen over het Rhönrad.

Voor elke discipline volgde een cijfer. Het totaal van deze cijfers werd de totaalscore. Er werd geturnd in niveau 1 t/m 7, waarbij niveau 1 het hoogste niveau is. Tevens waren de jongens en meisjes in de categorieën samengevoegd, wat het extra moeilijk maakte om een prijs in de wacht te kunnen slepen.

Het was een enorme spannende strijd en uiteindelijk waren er toch 5 turnsters van RGV Kwiek die bij de eerste drie zijn geëindigd. Mythe Lokate turnde haar eerste NK Rhönrad en zag uiteindelijk op 0,10 punt na haar titel Nederlands Kampioen aan haar voorbij gaan en moest genoegen nemen met een tweede plaats in niveau 4.

In niveau 3 was Anne kruiper die de zilveren medaille behaalde en Wiljanne Regeling werd derde. Esmee Nijlant heeft nog wel de topscore van de dag behaald op het onderdeel rechtuit in niveau 3.

In niveau 6 werd Helma Roescher tweede en in niveau 7 werd Sharon Huis in ’t Veld derde.

In het hoogste niveau turnde Eline te Wierik en Merijn Marselis. Eline blesseerde zich een week voorafgaand aan de wedstrijd behoorlijk aan haar benen, maar turnde (niet geheel pijnloos) toch een zeer mooie oefening op muziek, waarbij ze bij het onderdeel rechtuit turnen als 2e scoorde van de dames. Uiteindelijk werd ze 4e en Merijn eindigde op een mooie 6e plaats. Volgend jaar is het NK een voorwedstrijd voor het WK, dat in 2011 in Duitsland plaatsvindt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.