project besparen loont start eteam

Wethouder Haarman heeft een energiebox uitgereikt aan het eerste E.(energie)team van het project Besparen loont! Besparen loont! is een duurzaamheidproject van de gemeente Raalte en richt zich op het energie besparen in woningen. Het eerste E.team ontving op vrijdag 26 februari de energie besparende producten zodat ze daarmee alvast ervaring kon opdoen.

Een E.team bestaat uit twee opgeleide energieadviseurs die bij huishoudens in Raalte, tegen een geringe vergoeding, een advies op maat voor energiebesparing kunnen geven. Per woning maakt het E.team een opname met een lijst met energiebesparende producten. Uit deze lijst met producten kan de bewoner een keuze maken. Het E.team heeft alle producten al bij zich en kan in veel gevallen de producten voor de bewoners meteen plaatsen.

Huishoudens in Raalte met een minimum inkomen krijgen het advies en een energiepakket gratis aangeboden. Op basis van het advies wordt per huishouden een pakket energiebesparende producten ter waarde van € 50,00 samengesteld. De producten worden ook zoveel mogelijk meteen geplaatst.

Het project is nu nog volop in voorbereiding, de E.teams worden opgeleid en alle energiebesparende producten moeten nog worden besteld. In mei gaan de teams op pad voor de eerste energieadviezen. Binnenkort wordt er bekend gemaakt, via Weekblad voor Salland en de website, hoe en wanneer aanmelden mogelijk is. De huishoudens in Raalte met een minimum inkomen worden persoonlijk benaderd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.