presentatie songs from the attic in tivoli

Op zondag 21 maart zal de cd ‘Songs from the attic’ –het debuut van Nanne van der Linden en Paul Remmelts- gereleased worden in Taveerne Tivoli te Raalte. De achttien tracks tellende plaat is het resultaat van een jaar keihard werken in eigen beheer, en bevat covers van bekende artiesten in een fris eigen jasje. Jimi Hendrix, Nirvana, Neil Young en Elvis Presley, het is een greep uit de grote lijst met namen die op ‘Songs from the attic’ weer tot leven komen.

De negentienjarige Nanne van der Linden is momenteel woonachtig in Amsterdam, waar ze Europese studies studeert. Vorig jaar heeft ze haar diploma gehaald op het Gymnasium in Raalte, waar ze oorspronkelijk vandaan komt. Hoewel ze op het Carmel College Salland tijdens muzikale avonden vaak op het podium te vinden was, heeft Nanne weinig ervaring in de muziek. Ze volgde een jaartje zangles toen ze klein was, heeft gitaar en piano gespeeld en kreeg nog een jaartje zangles van Moninque Engel, meer niet.

Paul Remmelts –de stiefvader van Nanne- heeft meer ervaring. Nanne: “Paul is een klassiek geschoolde gitarist en heeft veel ervaring met het maken, componeren en produceren van muziek. Ik had wel eens eerder liedjes geschreven, maar dat werd nooit serieus. Tot het moment dat Paul me vroeg of ik een liedje voor zijn nieuwe cd wilde inzingen. Het zou een plaat vol covers van zijn favoriete nummers worden. Toen het opnemen lekker ging –ik zong het liedje Wayfaring Stranger van onder andere Johnny Cash- mocht ik nog een liedje zingen, en uiteindelijk zelfs alles. Terugkijkend zijn we ongeveer een jaar bezig geweest. Doordat we allebei perfectionistisch zijn, hebben we heel wat uurtjes in de studio doorgebracht. Gelukkig vinden we muziek allebei erg leuk, dus dat was eigenlijk geen probleem.”

De stijl van de cd is heel divers. Blues, pop, jazz en country, het komt allemaal samen op ‘Songs from the attic’. Inmiddels is de eerste videoclip van het nummer ‘You do Something to me’ uit, en ligt de cd bij de drukker. De releaseparty in Tivoli moet een feestje worden voor Nanne en Paul, maar ook zeker voor alle aanwezigen en belangstellenden. De presentatie begint om 20.30 uur, en iedereen is welkom. De cd is op die avond ook verkrijgbaar. Op staging2.songsfromtheattic.nl vind je meer informatie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.