polymymnia na een halve eeuw nog springlevend

Muziekvereniging Polyhymnia uit Lemelerveld bestaat dit jaar vijftig jaar, maar er lijkt nog geen sprake te zijn van slijtage. Dat bleek ook op zaterdag 20 maart, bij de jubileumviering in de sporthal van Lemelerveld. Fanfare, drumband en majorettes presenteerden zich met een muzikale show van de bovenste plank. Dat vormde een klankvol en kleurrijk optreden vol met technische hoogstandjes waarmee het programma van het jubileumjaar werd geopend.

Maar daar blijft het niet bij. Polyhymnia heeft door het jaar heen nog een aantal evenementen in petto. Op 18 juni is het zomeravondconcert, op 15 augustus de “vrienden van Polyhymnia live”, 25 september is de datum van de jubileum receptie, om af te sluiten met het Kerstconcert op 12 december. Er is een jubileumcommissie in het leven geroepen die het geheel coördineert.

Maar eerst nog even over zaterdagavond 20 maart. De jeugdleden van Polyhymnia hadden de eer om het spits af te bijten. In een spetterend kinderconcert, gepresenteerd door Niels Schrijver. De leerlingen van de fanfare onder leiding van Angelica Braam zetten de toon voor het kinderoptreden gevolgd door de leerling drummers geleid door Arno Boxebeld, de minirettes van Miranda Westendorp en de blokfluitgroep van Hermien Schrijver. Het beurtelings optreden van de jeugdige muikanten en leerlingen van groep 8 van de Heilig Hart School kreeg zaterdagmiddag in en eigen jeugdconcert extra aandacht. Het enthousiaste optreden van de jeugdige muzikanten bleek duidelijk toekomstmuziek voor Polyhymnia.

Met een schitterend jubileumconcert heeft het publiek dat de sporthal tot in de uiterste hoeken vulde,zaterdagavond volop kunnen genieten van een glansrijk optreden van de muziekvereniging. Daarbij kwam duidelijk in beeld dat de technische leiding Angélica Braam (fanfare), René Veenstra (drumband) en Marinda Westendorp (Majorettes) in staat is om naast muzikale kennis ook het enthousiasme voor de muziek weten over te brengen.

In het welkomstwoord vroeg voorzitter Koos de Vries de aandacht voor ‘vrienden van Polyhymnia’. Deze is opgericht voor mensen die Polyhymnia een warm hart toe dragen. Het eerste deel van de jubileumuitvoering bestond uit een muzikale terugblik uit de afgelopen 50 jaar voorzien van een toelichting door de technische leiding. Gerard (Höllenboer) Oosterlaar praatte op sprankelende toon het programma aan elkaar. Oud-voorzitter Gerard Harmsen en Herman Kleinhorsman (jarenlang instructeur van de drumband) keken terug in de tijd.Ton Timmerman en Marcel Veltjen blikten terug op het ontstaan van de Heujschudders.

Bernard Schotman en Gerard Zwakenberg viel een huldiging ten deel vanwege het 50-jarig lidmaatschap van Polyhymnia. Ook Jan Wildvank werd gehuldigd vanwege zij 50-jarig jubileum als muzikant. Henri Berends en Arjan Schutte werden ook in de bloemetjes gezet. Beiden zijn 25 jaar actief bij de drumband. Het tweede deel van het jubileumconcert bestond uit een klankvol en spectaculair optreden met non-stop programma van eigentijdse muziek en show. Met een daverende ovatie bewees het publiek hun waardering voor een geslaagd jubileumconcert.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.