opblaasbare darm in het deventer ziekenhuis

Maart is uitgeroepen tot Darmkankermaand. Een grote opblaasbare darm toert dan langs de Nederlandse ziekenhuizen om het belang van vroege opsporing van darmkanker onder de aandacht te brengen. Mensen kunnen door de darm heen lopen en zien hoe darmpoliepen en andere darmafwijkingen eruit zien. Van 15 maart tot 22 maart kunt u de opblaasbare darm bezoeken in het Deventer Ziekenhuis.

Op dinsdagmiddag 16 maart en donderdagmiddag 18 maart zijn gespecialiseerde verpleegkundigen en oncologieconsulenten bij de darm aanwezig om vragen te beantwoorden. Ook maatschappelijk werk, fysiotherapie en diëtetiek zullen een bijdrage leveren. Bijzonder is dat de Deventer kunstenares Margreet Hajee bij de darm exposeert. Zij is zelf ex-darmpatiënte.

Het Deventer Ziekenhuis heeft een zorgpad darmkanker ontwikkeld waarin de maag-, darm- en leverartsen en de chirurgen intensief samenwerken aan de opsporing en behandeling van patiënten met darmkanker. De voorlichting, en begeleiding van deze patiënten wordt geboden door gespecialiseerde verpleegkundigen. Sinds 1 januari worden patiënten met darmkanker (in 2008 185 nieuwe patiënten) ook begeleid door een zogenoemde ‘regieverpleegkundige’. Zij controleert de voortgang van het behandelproces en is het vaste aanspreekpunt voor de patiënt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.